hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

HYRA STUGA FÖR ATT FÅ AVBROTT I VARDAGEN

hyra stuga

Så snart jag är hemkommen från en resa vill jag iväg igen. Det gäller oavsett om jag valt att hyra stuga, varit på en utlandsresa, eller varit på roadtrip med hotellövernattning i Sverige. Älskar att få avbrott i vardagen och att uppleva ett nytt resmål.

Skön känsla

Jag gillar känslan av att hyra en stuga under den varmare delen av året och sitta på trappan med frukostkaffet och lyssna på tystnaden. Det är oslagbart! Vår, sommar eller höst. Eller att sitta på en renfäll på trappan en kall vintermorgon för den delen.

hyra stuga

Att ha tillgång till en stuga som en fast och trygg plats för avkoppling, matlagning och sömn är väldigt bekvämt. Skönt att tända upp en brasa och mysa efter en dag med äventyr.

Hyra stuga genom Stugknuten

Att åka norröver, för min del eftersom jag bor i Mälardalen, och uppleva den tidigare hösten med dess magiska färger är något som finns på min önskelista. Vi brukar hyra stuga på sommaren, men har aldrig testat hösten.

hyra stuga

Hos Stugknuten kan man hyra stugor av olika typer och prisklasser. Det finns stugor av lite mindre och enklare slag, som på bilden här ovan och lite större stugor med mer bekvämlighet som på första bilden. (Dessa stugor finns dock inte att hyra via denna förmedling). Och det finns betydlig mer exklusiva boenden att hyra. Det ena ”värre” än det andra. Helt otroliga ställen verkar det finnas!

Koppla av i en enkel stuga på landet

hyra stuga

Jag, som tidigare utbränd, behöver vila och energitillskott genom naturen med jämna mellanrum. Det får man ofta då man hyr stuga. Även om man själv bor i skogen eller på landet så kan ett avbrott och miljöombyte vara värdefullt.

Jag har själv inte hyrt via Stugknuten, men jag ser att utbudet är väldigt stort, och jag ser att det verkar vara en väldigt seriös förmedlare. Jag är väldigt sugen på att hyra en stuga via dem under hösten för att få ett litet avbrott i vardagen.

Att hyra stuga ger möjlighet till äventyr

För min del innebär att hyra stuga närhet och möjlighet till äventyr. Vandringsäventyr, utflykter eller andra besök. Här på bilden är Njupeskär, Sveriges högsta fritt fallande vattenfall, i Fulufjällets nationalpark i norra Dalarna. Kan bara gissa hur vackert det är under hösten!

Här är ett mindre vattenfall, även det i norra Dalarna, som besöktes en mulen sommardag.

Självklart kan vi åka på olika former av äventyr även hemifrån, men det blir ju lite same same. Det finns inte så många olika platser inom rimligt avstånd.

Naturen är magisk vintertid

Jag tror att många förknippar stughyra vintertid med utförsåkning eller längdskidåkning och att man därför avstår om man inte gillar skidåkning. Men naturen är magisk vintertid och kan givetvis upplevas utan skidor under fötterna. Många gånger går det att promenera längs småvägar och fascineras över vackra snötyngda grenar.

Att packa en matsäck och sätta på sig varma kläder och ta sig iväg med bil till en vacker fors i ett vintervackert landskap är magiskt.

Och sen kanske tända en brasa och mysa med varm dryck och tända ljus. Vilken avkoppling!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.