umgänge

SHUFFLEBOARD, PUMPOR OCH BUBBEL MED VÄNNER

Åh vilken trevlig helg vi hade. Shuffleboard, promenader, pumpor, bubbel, middag och vänner är ord som kan sammanfatta helgen.

shuffleboard

Vi var bjudna till mina barndomsvänner i Uppsala. Vi gled in till dem på eftermiddagen och blev bjudna på kaffe och supergod äppelpaj. Sen tog vi en promenad. Vi brukar alltid börja med att ses på eftermiddagen och göra nån form av aktivitet. När de var hos oss senast så var vi på Bahco-museet. Denna gång hade vi inte fått veta vad vi skulle göra, förutom att ta en promenad.

shuffleboard

Så det blev en överraskning när vi gick in på O’learys och skulle spela shuffleboard. Vi har testat en gång förut bara.

shuffleboard

Vi körde killarna mot tjejerna. Det var hur kul som helst. Extra kul var det förstås att vi tjejer vann storslaget 🙂 Jag kan verkligen rekommendera att spela shuffleboard. Ett väldigt lättsamt spel som det är lätt att lyckas i även om man ”inte kan”.

När vi kom tillbaka till dem doftade hela huset gott av mat. De hade ett långkok på gång sedan morgonen. Det serverades bubbel och snacks i soffan innan maten.

Himla fint och mysigt höstpynt. Pumporna har hon gjort själv. Superfina!

När bubblet var urdrucket var maten klar och vi flyttade oss till matbordet. Jättegod och trevlig middag som vanligt!

Även matbordet var dekorerat så fint med höst- och halloweeninspirerade detaljer. Även de här pumporna har hon gjort själv.

Sen måste jag ju bara visa den här söta svampskogen. Några stycken såna här små ”skogar” hade hon gjort tillsammans med barnbarnet. Men hur fina var inte de?! Jag är både imponerad och avundsjuk 🙂

Himlans trevlig kväll med god mat och dryck fick vi. Och vi tittade på bilder från deras sommarsemester med husbilen norröver. Jag älskar att titta på bilder! Till sist, en bit efter midnatt, var vi så trötta allihopa så vi gick till sängs.

Efter en god natts sömn serverades värsta hotellfrukosten. Vi åt länge och pratade innan vi drog på oss varma kläder igen och tog en skön långpromenad. Vi startade med blå himmel.

Molnen drog in, men det var skönt ändå. Vi gick runt i Källparken. De visade en nyrenoverad amfiteater. Själva teatern har tydligen funnits där sen typ 60-talet, men jag har aldrig hört talas om den trots att jag är född och uppvuxen i Uppsala.

shuffleboard

När man gick upp för trappan vid teatern så fick man bra utsikt över både slottet och domkyrkan.

shuffleboard

Vi strosade vidare genom parker och bostadsområden.

Namnet Källparken kommer tydligen ursprungligen ifrån en vattenkälla som fanns där. Källan är sedan många år torrlagd, men en markering med en brunn finns kvar.

Tillbaka hos dem efter promenaden fick vi fika igen, innan vi åter åkte hemåt. Vilken härlig helg! Nu är jag laddad för ny vecka!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Åsa L
  31 oktober, 2023 at 08:55

  Tack Lena! Håller med, så roligt att träffas och umgås. Gillar också upplägget med att göra något trevligt tillsammans.
  Sedan är vi förstås nyfikna på hur det går med era planer, om det blir lång eller kort…för visst blir det 😉
  Kram och tack själva 💕

  • Reply
   Lena
   31 oktober, 2023 at 09:43

   Hehe, vi får se. De eviga diskussionerna pågår fortfarande. Men det lutar åt lång 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.