bygga nytt

NÅGON HADE BYGGT BO I BRASKAMINENS RÖR

När eldningssäsongen drog igång så var det trögt att få igång elden i braskaminen. Det skulle visa sig att någon hade byggt bo i röret för tilluften till braskaminen.

någon hade byggt bo

Andreas kämpade och kämpade och sa alla fula ord han kunde komma på för att få eld, under början av hösten. Vi trodde först att det berodde på temperaturväxlingar eller olika lufttryck eller si eller så. Han fick ju eld till sist, men varje gång tog det tid. Efter några gånger så tänkte vi att det kanske var nåt skräp i tilluftsröret, eller nåt.

Han körde ner en lång slang till grovdammsugaren. Den slang han har till att suga ur vattnet ur dammen för att göra rent den. Det skramlade lite i slangen när han drog igång dammsugaren, men slangen nådde inte hela vägen. Det var bara att skruva loss en bräda i trädäcket för att komma in från andra hållet. När brädan var loss så konstaterade han att gallret, som skulle sitta i änden, hade trillat bort. Han körde in slangen även därifrån. Sen hämtade han också en lång rensfjäder för avlopp hos sin pappa.

Förmodligen var det resterna, efter att någon hade byggt bo i det där röret, som skramlade i röret. Sen han rensade så går det finfint att tända.

Igår kväll var det riktigt ruggit, både ute och inne. Vi (läs Andreas) drog igång en brasa trots att det inte var helg, hehe. Annars njuter vi av den där investeringen oftast på helgerna.

Jag har haft det lugnaste bokslutsarbetet nånsin tror jag. Inte alls så intensivt som det brukar vara. Och eftersom det är helg, även i det land som vi har europakontoret och det land där moderbolaget finns, så har vi fått en dag extra till deadline. Så idag kommer jag att kunna stänga ner jobbdatorn efter halva dagen. Sån lyx!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.