inredning

JULKULOR I FÖNSTRET – EN FAVORIT I REPRIS

Julkulor i fönstret har jag haft i några år nu. Tycker det ger sån härlig julstämning under spotarna i taket och tillsammans med stjärnan.

Julkulor i fönstret

Numera går det rätt smidigt att sätta upp dem när fiskelinorna är färdigknutna. Det var värre första gången. 🙂 Det tog liiite tid!

Julkulor i fönstret

En billig enkel stjärna från ÖB eller Rusta eller nåt, har jag haft i några år nu, får hänga med än. Gillar den. Och jag köper ju inte nytt bara för att. Den där Gullrankan funderar jag däremot på att göra mig av med. Den verkar inte trivas med tillvaron. Tanig, hängig och gles. Inte direkt vad jag föreställde mig när jag köpte den. Måste läsa på lite.

Julkulor i fönstret

Några olika varianter av små guldkulor och några lite större röda hänger i olika längder på fiskelina för att skapa lite dynamik. Jag köpte en bambukäpp (typ såna här fast mina är 180-200 cm) som jag använder varje år. Jag lägger först ut kulorna på bordet i sorterade högar, korta, långa och mellan. Sen hänger jag bambukäppen mellan två stolar och trär på kulorna i en mix av färger och trådlängder. Det är lätt att byta plats på dem om det inte blir bra balans och mix.

Sen hjälps vi åt att knyta upp käppen med jutesnöre. Här en helhetsbild på hela rasket. Soffa, julkulor i fönstret och uthuset där ute.

Julkulor i fönstret

Helgen har passerat. Julmarknad, bakat lyxiga saffransbullar, lite umgänge med dottern och nagelsalongen hanns med. Nu har vi en ny vecka framför oss, med lucia och middag med en vän. Och till helgen blir det firande! Igen! Man ska fira det som kan firas tycker jag!

Ha en bra start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.