livet

SEXÅRSDAGEN FIRADES FRÅN MORGON TILL KVÄLL

Sexårsdagen firades

Sexårsdagen firades från morgon till kväll igår. Vi startade med hotellfrukost och avslutade med mysig middag. Själva dagen var egentligen i fredags, men det kändes trevligare att fira på lördagen.

För att uppmärksamma dagen lite extra så tog vi en hotellfrukost. På samma hotell som vi hade vår första dejt på. Vi var där redan vid 8 på morgonen. De skulle stänga redan vid 10, och vi ville inte råka ut för att det var barskrapat på faten, så vi såg till att vara där tidigt. Det var en mysig stämning med lite julpynt och lugnt med folk.

Bättre hotellfrukostar har vi definitivt ätit, med mer att välja på, men det var fullt tillräckligt för oss. Och det kändes fräscht.

Andreas brukar alltid gå direkt på äggröra och bacon, men jag vill gärna börja med ”frukost”. Jag tar helst fil eller yoghurt och en härlig smörgås först, sen kan jag gå på ”lunchen” direkt 🙂 Nä varm mat på fastande mage känns väldigt märkligt för mig. Men alla är vi olika, som man brukar säga.

Jag brukar definitivt inte heller äta fikabröd till frukost. Men igår gjorde jag ett undantag faktiskt. Dagen till ära. Vi fick en jättemysig morgon. Så efter att ha ätit frukost, lunch och fikat i ett svep så hämtade vi ut paket och sen hem för att byta om.

Vi bytte om för att åka till plantskolans julgranshelg. Vi hade ingen lust att ha för fina kläder när vi skulle brottas med julgranar.

Även här var det härlig julstämning. De hade gjort så fint överallt.

Sexårsdagen firades

När vi hittat finaste kungsgranen, valt ett gäng hyacinter och plockat ihop potatis till jul, så pausade vi med lite äppelglögg. Riktigt mysigt!

Sexårsdagen firades

Lite senare på eftermiddagen tog vi ett tidigt bad och laddade för kvällen.

Medan Andreas förberedde köttet och skickade in det i ugnen så dukade jag. Här hittar du rottingunderläggen, Du hittar du våra vackra vin- och champagneglas här. just vår modell av tallrikar verkar inte finnas längre, men liknande finns här. Och de små vattenglasen med guldkant hittar man här.

Äntligen kunde vi sen njuta av vitlöksgratinerade sniglar. Vi köpte det för några år sen, men sen har det varit helt hopplöst att få tag på. Men i somras dök det plötsligt upp. Vi snodde åt oss två paket direkt.

Sexårsdagen firades

Cavan, som vi tog ett varsitt glas av i badet, fortsatte vi med till sniglarna. Mmm, så gott allt var.

Sexårsdagen firades

Det hade nog varit lagom med de här tre sniglarna till förrätt, men vi åt upp hela paketet, som förmodligen är tänkt till fyra personer 🙂

Sexårsdagen firades

Sen åt vi lammstek och risotto och grönsakerna som steken kokade i. Till det tog vi en fyllig ripasso. Det ser lite sörjigt ut på bilden, men det var riktigt gott. Jag gjorde risotton för första gången, tror jag. Den blev riktigt bra för att vara premiär. Det finns lite att slipa på för att den ska bli tipptopp.

Sexårsdagen firades på vårt sätt och vi fick en jättemysig dag.

Idag ska jag baka saffransbiscotti utan nötter, vi ska ta in och klä granen, Andreas ska rensa avlopp. Båda har vi olika roliga uppdrag idag 😉

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.