inredning livet

SNÖ OCH SOL OCH TREVLIGT UMGÄNGE – JULAFTON 2023

Snö, sol och trevligt umgänge bjöds vi på på julafton. Vad mer kan man begära. Självklart saknade jag min familj, men de kommer idag för att fira jul.

Snö och sol och trevligt umgänge

Det var en helt otroligt fin julafton. Vi hade haft snö i ett par veckor, men som smälte bort. Ett par dagar innan julafton fick vi en ny rejäl omgång snö så vi fick en vit jul! Det känns nästan som en av de viktigaste sakerna på just julafton. Stämningen höjs flera nivåer av det, tycker jag.

Snö och sol och trevligt umgänge

Vi hade hunnit fixa pynt och bordsdekoration dagen innan.

Snö och sol och trevligt umgänge

Jag grundade med den långa röda jullöparen som jag haft i hundra år. På den la jag två långa hitte-på-granslingor. Sen är det roligaste att gå loss med årets variant av det där extra. Det fick bli årets nya svarta julkulor, färsk brysselkål (ja, brysselkål) och glittriga stjärnor.

Även i år fick också hyacinter i raggsockskruka ta plats som dekoration.

Snö och sol och trevligt umgänge

Det här har fått hänga med ända sedan första advent. Nja, alltså, hyacinten har ju såklart bytts ut ett par gånger. Och ljuset. 🙂

Även på det gamla soffbordet är det såklart pyntat med julstämning.

Det här är en ny idé för året. Ett stort gäng guldkulor samlade i en mattsvart skål, som jag köpte i Sjöstugan Grövelsjön. Cool kontrast om du frågar mig.

Vi fixade färdigt dukning och annat på förmiddagen. Jag tog en härlig promenad i solen, medan Andreas slog in julklappar, innan det var dags att fixa julfika. Vi hade bjudit in Andreas familj för en uppstart på julfirandet. Kalle Anka stod på i bakgrunden.

Det var riktigt mysigt.

De gick hem till sitt, vi pausade lite. Sen samlades alla hos svärisarna för julmiddag och julklappsutdelning. Då anslöt även bonusdottern med blivande sambo. Hon hade jobbat så hon kunde tyvärr inte vara med hos oss. Vi fick en jättemysig och lugn kväll.

Idag ska vi börja morgonen med att skotta 15-20 cm snö. Idag kommer min familj hit. Det ska bli så mysigt. Vi ska ses vid 14. Vi brukar alltid starta vårt julfirande vid 11-12, men i år tog vi lite senare för att alla skulle få en lugn förmiddag. Det var nog tur det med tanke på all snö.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.