husbil resor - långa & korta

WÄSBY MAGASIN – UTFLYKTSMÅL MED KVALITET

Helt plötsligt och oväntat hamnade vi på Wäsby magasin på landet utanför Torshälla i Södermanland. Det var verkligen ett utflyktsmål med kvalitet, väl värt ett besök.

Utflyktsmål i Torshälla – Wäsby magasin

Wäsby magasin

Vi var i Torshälla över helgen med husbilen. Vi hade tagit en promenad och satt på Konditori Amaranten för en liten fikapaus. Helt plötsligt kom min f d kollega in genom dörren. Så oväntat. Hon bor visserligen i grannstaden Eskilstuna, men jag hade inte förväntat mig se henne där.

Wäsby magasin

Hon hade sett på Facebook att vi var i stan och tipsade då om några ställen att besöka, men jag hade inte sett meddelandet. Vi pratade en stund, sen erbjöd hon sig att ta oss med i bilen ut till Wäsby Magasin.

Wäsby magasin

De skulle ha öppet i 45 minuter till. Hon och hennes sambo hade ändå planerat att åka dit just då för att byta något. Vi hade ändå inget för oss och det lät som ett trevligt ställe, så vi hoppade in i bilen. Och vilket härligt ställe.

Wäsby magasin

Wäsby magasin är en butik med inredning och kläder. Men det är också en samling annat. En bistro, en fotostudio och en butik med blommor, ost och delikatesser.

Wäsby magasin

Vi började med butiken med inredning och kläder. Oj så mycket fint. Varumärken som Lexington, Bruka Design, Newport, Sand och Stenströms. Kanske var det tur att vi hade väldigt begränsat med tid 🙂

Blommor & Brie

Wäsby magasin

Vi gick över till butiken Blommor & Brie tvärs över gården. Hur bra butiksnamn?! Älskar’t!

Ena halvan av butiken har fokus blommor.

Wäsby magasin

Andra halvan har fokus på ost och delikatesser.

Wäsby magasin

Vi hade kommit på att vi ju hade en öppnad flaska cava i husbilen. Det hade ju varit himlans gott med lite ost till den… Vi blev fantastiskt bra vägledda.

Wäsby magasin

Chatrin som äger och driver butiken är nämligen både florist, sommelier och fromager. Dessutom är hon väldigt trevlig och vet precis hur man ska ta kunder. Vi nämnde namnet på cavan och hon visste precis vilken ost hon skulle rekommendera. Vi fick provsmaka den godaste Manchego man kan tänka sig. Hon tipsade dessutom om att komplettera med den där orangefärgade ”geléklumpen” (på förra bilden). Den kan ju tyckas se lite märklig ut, men oj så gott det blev tillsammans. Det är kvitten som är kokt och socker är tillsatt. Det blev som typ marmelad.

Dessutom såg en rund låda med gorgonzola alldeles för god ut för att inte provsmaka. Den var så vansinnigt god. Krämig, mjuk och väldigt smakrik. Och självklart fick hon klicka ner en stor sked med sån ost i en burk. Och självklart fick ett paket kex från Olof Victor följa med oss också.

Sen var tiden för stängning där. Vilket härligt ställe. Vi kommer gärna tillbaka!

Vi blev tillbakaskjutsade till husbilen och bjöd in på fika. Efter en mysig fikastund åkte de hem till sitt och vi högg in på bubbel och ost. Mmmm!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.