hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

GLENCOE OCH BEN NEVIS I SKOTSKA HÖGLANDET

Vi gjorde två korta stopp vid Glencoe och Ben Nevis i Skotska höglandet. Vi hade sett lite av Edinburgh och Stirling innan vi drog vidare nordväst under vår roadtrip i Skottland. Glencoe är ett vackert naturområde och verkar vara väldigt populärt bland vandrare. Och Ben Nevis är Storbritanniens högsta berg.

Vi åkte norr ut i Highlands på väg mot Glencoe och Ben Nevis

På väg mot Glencoe och Ben Nevis
På väg mot Glencoe och Ben Nevis

Från Stirling åkte vi väg A84 och sedan A 85 och vidare på A 82. En bit nordväst om Stirling börjar Highlands. Otroligt vacker natur. Här är mitt första inlägg med en oredigerad bildbomb därifrån. 

Vi stannade till för lunch på en charmig B&B, The Golden Larches. Jag valde dagens soppa med bröd. Rätt smaklöst som det mesta i Skottland, men helt okej. Det kändes som ett litet, genuin och jättetrevligt ställe.

Glencoe – ett vackert naturområde

En liten inblick i naturområdet Glencoe
En liten inblick i naturområdet Glencoe

Det var vandrare och vandrarhem och små fik lite här och var i Glencoe-området. GPSn tog oss till Glencoe och en parkeringsplats. Där var det faktiskt ingen parkeringsautomat, vad vi såg, som det brukar vara överallt annars.

Det verkar finnas en del vandringsstråk i området. Vi var för dåligt pålästa, det fanns knappt nån information på plats och  vi hade inte alltför mycket tid på oss för att hinna gå nån längre sträcka.

Det fick bli några snabba bilder innan vi åkte vidare till Ben Nevis. 

Ben Nevis – Storbritanniens högsta berg

Ben Nevis - Storbritanniens högsta berg
Ben Nevis – Storbritanniens högsta berg

Ben Nevis är Storbritanniens högsta berg på 1344 m. Ser inte mycket ut för världen 🙂 Vi parkerade, betalade 1 GBP för det, och frågade om tips i visitor center. Vi fick veta att man antingen kunde gå därifrån upp på toppen eller ta bilen till en parkeringsplats högre upp på berget. Därifrån skulle man kunna gå hela vägen upp. Om vi minns rätt så skulle det ta ungefär 40 minuter.

Det fanns en kort vandring, som inte var upp på berget, fick vi också veta.

En gångväg längs en vacker fors på ungefär 20 minuter. Den valde vi eftersom klockan vid den tiden visade på fyra och vi hade en bit kvar till hotellet.

Det var skönt att göra de här korta stoppen vid Glencoe och Ben Nevis för att röra på sig lite i vacker natur innan vi anlände till nästa natts hotell vid ett färjeläge.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ulrica
  5 augusti, 2019 at 10:25

  Så himla mysigt att få följa er resa runt i Skottland. Glencoe åkte vi endast igenom för när vi var där så regnade det så mycket att när vi provade att veva ner vindrutan på bilen för att ta en bild så var det som att duscha rakt in i bilen :(.
  Kram Ulrica

 • Reply
  Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2
  5 augusti, 2019 at 01:56

  Jag har varit i Skottland två gånger. Ett fantastisk land men har inte kommit upp i höglandet än men måste dit! Magiska bilder du har tagit

 • Reply
  VÅR PLANERADE RUTT I SKOTTLAND - Gott för själen
  10 augusti, 2019 at 09:00

  […] Vi får hitta en annan sträckning genom den speciella nationalparken. Kanske stannar vi till i Glen Coe, ett vackert naturområde. Där finns också Ben Nevis, som är Skottlands högsta berg. Inget bestämt om vi stannar eller ej. Men förmodligen blir det några akuta fotostopp. Gissar […]

 • Reply
  THE STORR OCH FAIRY POOLS I SKOTTLAND - Gott för själen
  17 augusti, 2019 at 09:38

  […] Här kan man också läsa två andra korta vandringsturer vi gjorde på vår roadtrip i Skottland. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.