resor - långa & korta

SKOTSKA HÖGLANDET – EN OREDIGERAD BILDBOMB

Jag måste bara leverera en oredigerad bildbomb från Skotska Höglandet. Jag hade egentligen tänkt ta inläggen i den ordning vi rest, men jag måste bjuda på ett gäng bilder först. Det går inte på nåt annat sätt, liksom. Det har varit så galet vackert! Japp, bilderna är rakt från kameraminnet. Helt overklig miljö!

Skotska höglandet - en bild från en oredigerad bildbomb
Skotska höglandet – en bild från en oredigerad bildbomb

Efter vårt första dygn i Edinburgh och ett halvt dygn i Stirling åkte vi upp genom Skotska höglandet, eller Skotska högländerna som man också säger. Vet inte vilket som är mest rätt. Här kan du läsa mitt första inlägg om hela veckans planerade rutt.

Att det skulle vara vackert i Skottland hade vi hört innan. Men att det skulle vara så här overkligt fint blev vi glatt överraskade över.

De storslagna vyerna tog verkligen andan ur oss. Vägarna är smala, kurviga och saknar vägren. Dessutom fanns tyvärr inte jättemånga ställen att stanna på och de som fanns var ofta fulla med bilar. Men ibland lyckades vi.

En hel del bilder har jag tagit i farten. Här tog jag medvetet en bild under färd med mig i backspegeln.

På några enstaka ställen dök det upp ett litet hus, helt ensligt.

Helt otroligt grönt. I princip vartenda berg är helt täckt med grönska.

Som sagt, helt oredigerat! No filter!

Ja, det var ett litet försök att återge ett galet vackert landskap. Jag är så glad att vi valde att åka till Skottland. Och jag är så glad att vi valde att åka upp till Highlands. Åk hit till Skotska höglandet, säger jag bara! Om ni gillar vacker natur vill säga. Och om ni också vill ha en härlig bildbomb med er hem 🙂

Självklart ska jag visa och berätta mera sen om vad vi upplevt och sett. Det finns massor att bjuda på.

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ulrica
  4 augusti, 2019 at 08:01

  Ja, det är verkligen helt magiskt!! Jag vill även tipsa om nord-Norge som är minst lika magiskt :).
  KRAM

 • Reply
  Karin
  4 augusti, 2019 at 11:56

  Oh vad vackert Lena! Får jag fråga hur du kände dig där? Kändes det speciellt på något vis?Påminner mig lite om Island som ju är magiskt. Kram

 • Reply
  Tina ME
  4 augusti, 2019 at 04:53

  Wooow så vackert och vilka fina bilder! Kan tänka mig att det var en häftig upplevelse. Kramar //Tina

 • Reply
  FREEDOMtravel
  4 augusti, 2019 at 08:59

  Waow!!! Helt magiskt vackert ju! Åh, dit skulle jag verkligen vilja åka, och resa runt ett bra tag 🙂 Ha det fortsatt fint!!!

 • Reply
  VÅR PLANERADE RUTT I SKOTTLAND - Gott för själen
  10 augusti, 2019 at 09:01

  […] Vi åker genom vacker natur och målet för dagen är Morar Hotel vid ett färjeläge. Dagen efter ska vi åka en liten båttur över till Isle of Skye. Där stannar vi två nätter, på olika ställen, innan vi åker vidare norröver en bit förbi Inverness. Som sista sträckning åker vi sedan vidare söder ut längs östkusten och övernattar i Dundee innan vi sedan kör sista sträckan ner till Edinburgh för att flyga hem. […]

 • Reply
  Falkirkhjulet och Wallacemonumentet i Stirling - Gott för själen
  14 oktober, 2019 at 08:02

  […] besök tog ungefär 1,5 – 2 timmar. Sedan åkte vi vidare nordväst genom ett fantastiskt landskap och stopp på två vackra […]

 • Reply
  DRÖMRESAN SEN LÄNGE SLÅR IN OM TVÅ VECKOR - Gott för själen
  1 oktober, 2021 at 06:00

  […] Jag har som sagt drömt om en sån här resa i många år. I mitt tidigare liv var det inte riktigt aktuellt. Sen planerade jag lite löst med en kompis i början av 2017 innan Andreas kom in i mitt liv. Den förra resan som han och jag gjorde tillsammans, som var lite extra speciell, var sommaren 2019. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.