resor - långa & korta

DRÖMRESAN SEN LÄNGE SLÅR IN OM TVÅ VECKOR

Drömresan sen många år slår in om två veckor
Drömresan sen många år slår in om två veckor

Drömresan sedan många år är på väg att inträffa! Tänk att drömmen är på väg att besannas! Det har verkligen inte varit ett lätt beslut att fatta i dessa tider, men till sist föll vågskålen över.

Om två veckor, eller till och med mindre än två veckor, så bär det av. Vi åker på safari och solsemester i Tanzania!

Drömresan med safari och solsemester är inom räckhåll!
Drömresan med safari och solsemester är inom räckhåll!

Först alltså safari med privatchaufför i fem dagar på savannen på fastlandet där vi kommer att bo på två olika lodger och ett tented camp. Sen flyger vi över till Zanzibar för sol och bad i en knapp vecka. Där kommer vi att bo på två rätt små hotell/lodger.

Jag har som sagt drömt om en sån här resa i många år. I mitt tidigare liv var det inte riktigt aktuellt. Sen planerade jag lite löst med en kompis i början av 2017 innan Andreas kom in i mitt liv. Den förra resan som han och jag gjorde tillsammans, som var lite extra speciell, var sommaren 2019.

Vi har undersökt och funderat och planerat. Första bokningen hade vi i november förra året. Och det gick ju som det gick med det. Kan vi ju säga. Flygbolaget ställde då in resan.

I vintras bokade vi om till nu i oktober. Sen har vi våndats. Följt myndighetsrapporteringar över världen i stort och bristande myndighets-rapporteringar i Tanzania i synnerhet. Ganska nyligen kom vi till sist till en punkt då vi antingen var tvungna att säga ja till bokningen eller nej. Ett nej skulle innebära att många många MÅNGA tusenlappar skulle gå förlorade. Och nej, det beror inte på klantighet. Det har sina förklaringar som jag inte tänker gå in på här.

De argument som vägt över är att alla som vill passera gränsen till Tanzania måste visa ett 72 timmar färskt negativt PCR-test, och man måste visa upp intyg på covid-vaccination. Vi åker ensamma i en bil med en och samma chaufför. Vi kommer inte att vistas i någon storstad och vi kommer att bo på små lodger/hotell. Här är ett av ställena vi ska bo på. Där kan ni kika ifall ni är nyfikna.

Drömresan

Vi tänker också att de rimligen borde hålla rätt bra ”anti-covid-standard” med tanke på att de lever på turism. Jag läste hos ett av ställena vi ska bo på att de testar alla nya gäster som kommer dit, de testar personalen när de kommer och går varje dag och de har ett dygn karens i varje rum mellan gästerna. Om de sen följer det… det är ju en annan sak, men då har de i alla fall tänkt till. Och sist, men inte minst, UD har nu tagit bort avrådan från att resa.

Nu har vi vänt de osäkra tankarna och våndan till förväntan och längtan! Att flygbolaget sen kräver att vi har munskydd på oss under hela resan är bara att hacka i sig. Så värt det! Kan knappt fatta att drömresan håller på att slå in!

Må bäst!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Milla
  1 oktober, 2021 at 02:57

  Såklart ni ska göra drömresan nu, när ni ändå varit på G så länge. Det låter verkligen som en drömresa. Pratade med en på jobbet som hade resa bokad med sin samling till just Zanzibar men det var charter o nu hade de avbokat av flera orsaker. Jag känner mig själv ambivalent till resor – som ni säkert känt själva nu som du beskriver. Jag tänker att just covidläget dit man åker är det primära. Men sedan har läget är i största allmänhet i samhället dit man ska. Åka till Spanien är ju en sak, Thailand en annan. Och som jag skrev på IG så har vi ju tänkt på Sydafrika. 3 v där på vintern och resa runt. Men det är långt, och ett ganska farligt samhälle om man är på fel plats, och mycket verksamhet har fått stänga igen.
  Safari låter så spännande och det kommer bli en toppenupplevelse – bli roligt att följa 😀😀. Kram Milla

  • Reply
   Lena
   1 oktober, 2021 at 05:25

   Ja, precis. Det har vi också funderat på, hur är samhället dit man ska. Är det över huvud taget fungerande. Men men. Vi får se. Det blir nog bra ändå. Man får ta det som det kommer.

   Kram

 • Reply
  GENOMBLÅST HJÄRNA PÅ FLERA SÄTT - Gott för själen
  2 oktober, 2021 at 08:52

  […] Genomblåst hjärna av själva vinden i sig och genomblåst hjärna mentalt. Så nöjd! Nu har jag ätit frukost och skrivit det här inlägget. Ska hoppa in i duschen nu. Sen ska vi nöta på med never-ending-story-bygga-trädäck-projektet. Hoppas på att hinna skruva så mycket trallvirke vi kan innan resan om knappa två veckor. […]

 • Reply
  Tina ME
  3 oktober, 2021 at 05:28

  Så härligt för er Lena! Vilken resa ni ska göra. Den är ni så värda efter allt med huset ni jobbat med så länge. Vi var iväg några dagar på Mallorca för ett par veckor sedan och det gav bara mersmak men vi får hålla oss till i februari då vi har vår nästa resa bokad. Kram //Tina

  • Reply
   Lena
   4 oktober, 2021 at 05:55

   Ja, det ska bli så himla härligt och spännande! Ni verkar ha haft en riktigt härlig resa ni också!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  5 oktober, 2021 at 09:10

  Men så fantastiskt härligt! Vi tyckte mycket om Tanzania och Zanzibar är ett riktigt drömställe!!! 🙂

  • Reply
   Lena
   6 oktober, 2021 at 05:40

   Ja, vi ser verkligen fram emot resan!

 • Reply
  VACCINATION OCH MEDICIN VID RESA TILL TANZANIA - Gott för själen
  7 oktober, 2021 at 05:44

  […] jag berättade om här, så ska vi snart på en Safariresa till Tanzania och sedan vidare för sol och bad på Zanzibar […]

 • Reply
  TRÄDÄCKSBYGGET FORTSKRIDER - Gott för själen
  10 oktober, 2021 at 08:59

  […] övrigt är det hög tid att se över packningen inför drömresan. Bara fyra dagar kvar […]

 • Reply
  SÅ SORGLIGT ATT FÖRBEREDA FÖR VINTERN - Gott för själen
  11 oktober, 2021 at 06:04

  […] jag bort allt från matbordet och bredde ut en filt. Jag la ut allt som vi ska ha med oss på resan på bordet. Allt utom kläderna. Kläderna fick hamna i en varsin fåtölj. Sen satte vi igång och […]

 • Reply
  RESEFÖRBEREDELSER PÅGÅR FÖR FULLT - Gott för själen
  12 oktober, 2021 at 07:01

  […] av en månad. Mycket att tänka på. Men men, det löser sig. Nu kör vi upploppet innan det är dags att ge sig av. Idag jobbar jag hemifrån iallafall. Då sparar jag två timmar resväg. Helt galet när man […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.