bygga nytt

TRÄDÄCKSBYGGET FORTSKRIDER

Trädäcksbygget fortskrider. Igår gick det riktigt bra, även om vi inte jobbade jättemånga timmar. På 4-5 timmar hann vi ändå en bra bit.

Det lilla fönstret är till vårt sovrum (med en stege som avspeglar sig 🙂 ) och de höga fönstren är till vardagsrummet. I det här hörnet, närmast där jag fotar, ska det bli uterum. Syns kanske på stolparna. På stolparna närmast i bild, alltså på gaveln på trädäcket, kommer det att vara en heltäckt vägg. Väggen som kommer att bli till höger i bild kommer att vara vägg och fönster i vanlig storlek. Förhoppningsvis skjutbara.

Trädäcksbygget fortskrider
Trädäcksbygget fortskrider

Och väggen mot övriga trädäcket kommer mer eller mindre vara enbart glasdörrar. Väggarna kommer att isoleras för att ge liiiite värme på vår och höst. Och hålla emot liiite värme på sommaren, men mest för ljudet. Älskar den ljuddämpande känslan. Det blir liksom lite mera ombonad känsla då, tänker jag.

Jag skruvade för fullt igår medan Andreas kapade och oljade in ändarna, tre gånger för bra skydd, och matade mig med brädlappar.

 trädäcksbygget

Och där borta i stolarna pausade vi emellanåt.

Det kan tyckas vara nära till grannarna, och det är det ju rent faktiskt, men eftersom de har gavlarna mot oss så känns det rätt okej. Thujahäcken som vi planterade i våras kommer snart att växa upp och ge oss en mera insynsskyddad och ombonad känsla. Men båda de där grannarna är supertrevliga så det är definitivt inte därför som vi vill ha en häck. Det är mera känslan vi är ute efter.

De där tomma ”tårtbitarna” kommer att fyllas med trädäck också. Och kanske kanske ett spabad. I sinom tid kommer det att vara 80-90 kvm totalt.

Här är orsaken till att det blir ett oregelbundet trädäck. Det där hörnet, med de stora fönsterpartierna, är avkapat. Det hörnet är alltså inte 90 grader. Det gör att det bildas tårtbitar. Åtminstone på det sätt som vi bygger.

Trädäcksbygget fortskrider

Det var tänkt att dottern skulle komma förbi igår, men det blev ändrade planer. Däremot kom mina föräldrar förbi. De bor i Uppsala, men hade åkt till kyrkogården (mina farföräldrar är begravda här i Enköping). Vi fikade med dem en kortis innan de åkte vidare till landet för att fixa lite och vi fortsatte med trädäcket.

Idag ska vi fixa lite till med däcket. Bara att inse att vi inte blir klara innan vintern, men Andreas kom på en smart snabblösning för att virket inte ska bli förstört. Det känns toppen! Sen är det bara att ta nya tag med trädäcksbygget i vår igen.

I övrigt är det hög tid att se över packningen inför drömresan. Bara fyra dagar kvar nu!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.