trädgård

SÅ SORGLIGT ATT FÖRBEREDA FÖR VINTERN

Jag tycker det känns så sorgligt att förbereda för vintern. Så definitivt på nåt sätt. Den härliga grönskande varma perioden är över och den mörka och ofta regniga tiden är på väg.

Sorgligt att förbereda för vintern

Igår var det en sån dag då vi stängde ner sommaren. Inte helt och hållet med plockade ihop blommor som ska övervintra i uthuset. Plockade bort krukor och korgar som stod på en hylla utomhus.

Andreas gjorde det sista på trädäcket för att rädda virket som vi inte hunnit skruva på plats. Och vi flyttade på den brädhög som var över, till andra sidan huset.

Jag varvade med inomhusfix. Duschade blommor och torkade ur fönsterbrädor. Tvättade och bäddade rent i sängen. Mot kvällningen plockade jag bort allt från matbordet och bredde ut en filt. Jag la ut allt som vi ska ha med oss på resan på bordet. Allt utom kläderna. Kläderna fick hamna i en varsin fåtölj. Sen satte vi igång och packa. Fördela mellan oss och mellan resväska och handbagage. Jag har nog aldrig haft så lite packning med mig när det gäller kläder och skor. Och jag har nog aldrig haft så mycket packning med mig när det gäller mediciner och sjukvårdssaker, hehe.

Dottern kom förbi en stund. Hon fick lite mat i sig och vi pratade en stund. Så mysigt att ses även om det blev kort.

Eftersom vi ska åka om bara några dagar och kommer hem i slutet av oktober så kändes det skönt att hinna förbereda för vintern, även om det kändes sorgligt. Det blev en positiv avslutning av dagen i alla fall. Och vet ni!? I ett nafs kommer buskarna att se ut som på bilderna igen!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.