resor - långa & korta

THE STORR OCH FAIRY POOLS I SKOTTLAND

Den som satt dit den där stenj***ln skulle ha ett kok stryk, hörde jag honom mumla bakom mig då vi var vid The Storr. Och Den här turen blir nog lättare än den förra, sa han glatt innan vi börjat gå den andra turen för att se Fairy pools.

Vi hade stannat vid två av Skottlands mest kända sevärdheter och naturfenomen på ön Isle of Skye i Skottland. Old man of Storr är en gigantiskt hög sten. Den står uppe på en annan sten på berget The Storr. Fairy pools är ett långt vattenfall med ett antal små ”bassänger” intill klipporna där man kan bada. Även det en populär sevärdhet.

The Old man of The Storr

Old man of The Storr
Old man of The Storr

Här står han, the old man!

Populärt turistmål, som sagt. Folk längs heeeela leden.

Det var rätt brant på sina håll. Det var då A mumlade Den som satt dit den där stenj***ln skulle ha ett kok stryk. Nu råkar jag ju veta att det mest ska låta lite. Det var ju faktiskt han som googlade fram det där stället och letade upp var det låg. Flämtande sa han hade det inte varit för dig så hade jag aldrig gått här! Det är kärlek det!

Där sitter han och andas ut och njuter av utsikten.

Japp, även på en vandringstur på ett berg kan man hitta en man i kilt! 🙂

Den ser inte mycket ut för världen där på bilden, men den är gigantisk. Tyvärr har jag inte hittat några uppgifter om hur hög han är. Men många meter iallafall. Det tog cirka 40 minuter att gå upp, på en hyfsat fin led, så det är inte alls så stort projekt.

Underbar utsikt från Old man of The Storr
Underbar utsikt från Old man of The Storr

Rekommenderar att ta med en fikakorg och njuta av den fantastiska utsikten.

Visst ja. Det finns ingen parkering, men däremot parkeringsautomater. Kan vara bra att veta. Det stod bilar längs vägkanten och halvvägs ner i diket och ner i leriga gropar. Trots det, som sagt, en parkeringsautomat. Längs en dålig landsväg mitt i ingenstans. Minns inte riktigt, men förmodligen kostade det 1-4 GBP. Och här finns inga toaletter!

Här kan man läsa lite mera om The old man.

Fairy pools

Fairy pools på Isle of Skye i Skottland
Fairy pools på Isle of Skye i Skottland

Fantastiskt vackra vattenfall. Det ena efter det andra. Många små och nåt enstaka lite större.

Här står vi i början på leden. A konstaterade att den här turen skulle nog inte bli så jobbig som den förra turen. Den upp på The Storr. Det var såklart lätt i början då det gick nerför. Men sedan vände det uppåt, när man gick längs fallen. Men inte alls speciellt betungande. Som sagt, det ska mest låta lite.

Kristallklart vatten vid Fairy pools
Kristallklart vatten vid Fairy pools

Härligt med så klart vatten!

Väldigt vackert. Tyvärr kryllade det av folk så det var svårt att hitta en vinkel med vacker natur UTAN en främling på bilden!

Om man går förbi bassängerna, Fairy pools, där man kan bada är det fortfarande fin natur, men inte så mycket folk.
Om man går förbi bassängerna, Fairy pools, där man kan bada är det fortfarande fin natur, men inte så mycket folk.

Efter kanske en halvtimmes vandring så tar de där vattenfallsbassängerna slut. De där man kan bada i. Så ett tips är att gå lite till, förbi detta. Det är fortfarande väldigt vacker natur och fortfarande små vattenfall, men inte alls mycket folk.

Det här var nog den största av dem alla, Fairy Pools
Det här var nog den största av dem alla, Fairy Pools

Jag tycker det här var en riktigt trevlig och enkel tur, men synd att det var mycket folk. Kanske får man skylla sig själv när man är på plats vid 15-16-tiden, men vi hade inte så mycket annat att välja på.

Givetvis var det parkeringsavgift även här, som typ överallt i Skottland, men här fanns iallafall en riktig parkeringsplats med vakt. Tänk på att det inte finns toaletter här heller! Har man ont om tid kan man ju nöja sig med att gå bara 15-20 minuter då man når den första bassängen. Någon försökte sig på att gå med barnvagn, någon med kilklackskor och en galning gick med träklossar under fötterna. Har svårt att tro att någon av dem kom särskilt långt. Det var rätt gropigt och stening och på nåt håll fick man hoppa på stenar över bäcken.

Här kan man läsa mera om Fairy Pools.

Old man of The Storr och Fairy Pools

Sammanfattningsvis vill jag säga att båda sevärdheterna var värda att besöka. The Storr för naturfenomenet och den vackra utsikten och Fairy Pools för de coola bassängerna och den fantastiska miljön. Tänk på att det inte finns toaletter på nåt av ställena och lite halvsvårt att ”komma undan”. Hade det varit i Sverige hade det definitivt funnits några Bajamajor.

Här kan man också läsa två andra korta vandringsturer vi gjorde på vår roadtrip i Skottland.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  17 augusti, 2019 at 11:14

  Åh så underbart vackert!!! Vilken miljö!!!
  Tack för att du delar med dig!
  Synd att det inte finns toaletter, man blir ju nästan kissnödig av att bara veta att de inte finns om man skulle behöva… 😉
  Kram och ha nu en fin helg!
  /Maria

 • Reply
  FREEDOMtravel
  18 augusti, 2019 at 08:20

  Fantastiskt vackert! Vilka miljöer!!! Måste nog dit vid tillfälle 🙂

 • Reply
  ulrica
  20 augusti, 2019 at 09:28

  WOW så fint!!! Ännu ett ställe som vi enbart passerade med bil, och såg den där stenen på håll. Jag måste tillbaka, det är sant som det är sagt :). Jag gillar A’s sätt att tänka, jag hade nog tänkt samma sak tror jag, latmask som jag är :-))
  KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.