resor - långa & korta

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN I MONTREAL

En av mina dagar på egen hand i Montreal gick jag till Botaniska trädgården. Den låg dryga 6 kilometer från hotellet, men jag är ju van att gå så det var inget jag bangade för. Att det sen var 30 grader varmt så jag blev sjöblöt det är ju en annan sak.

Välkommen till Botaniska trädgården i Montreal!
Välkommen till Botaniska trädgården i Montreal!

Redan i entrén till området förstod jag att det var en riktigt stor trädgård. Det visade sig att med sina 75 hektar är det en av världens största botaniska trädgårdar.

Det var en hel del planteringar redan i början av området. Det kostade 20,5 CAD (ungefär 150 kronor) i inträde. Eftersom jag visste att jag bara skulle vara där i 2-3 timmar, och eftersom jag var rätt mör i benen efter ett antal dagars löpträning och promenerande, så valde jag att inte gå in innanför grindarna. Det var fullt tillräckligt med de blommor och andra växter som fanns utanför.

Frodiga och vackra blommor i Botaniska trädgården!

Där fanns en restaurang med uteterass. Den delen av terassen där jag står och fotar var det helt okej att sitta med egen matsäck. Jag hade ingen aning om hur det skulle se ut på området så jag hade köpt med mig sallad.

Där satt jag en stund vid ett bord och åt och njöt av miljön. När jag ätit klart flyttade jag mig till en parkbänk istället för att lämna plats åt andra. Syftet med dagen var att koppla av och att se lite vacker miljö. Det lyckades jag verkligen med.

Visst är de vackra de här!? Snart är det väl dags för såna här hemma också.

Vackra blommor i Botaniska trädgården i Montreal
Vackra blommor i Botaniska trädgården i Montreal

Älskar sån här typ av plantering. Maaaassor med små blommor som i ett hav.

Tack och adjö Botaniska trädgården för några avkopplande timmar.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.