resor - långa & korta

OLD PORT OCH OLD TOWN MONTREAL

Old Port och Old Town Montreal var två av de saker som kom upp som förslag på populära sevärdheter inför vår resa. Jag hade aldrig varit där tidigare. Inte i Canada över huvud taget. A hade varit där ett par gånger, men i princip bara åkt mellan hotellet och kontoret. Denna gång skulle han hinna turista lite med mig också.

Old Town Montreal
Old Town Montreal

Man vaknar ju ofta toktidigt när man åker till den amerikanska kontinenten från Sverige. Åtminstone första dagarna. Det gjorde vi denna gång också, vilket gjorde att vi lämnade hotellet vid sju-tiden. Vi strosade sakta ner mot Old Port för att leta efter ett frukostställe. Det var inte helt enkelt att hitta vid den tiden en lördagmorgon. Men till sist hittade vi ett ställe som visade sig vara toppenbra!

När man får en sån här tallrik under näsan kan man ju undra vad som är skillnaden mellan frukost och brunch! JJisses vad gott det var och vad mätta vi blev. 

Vi strosade vidare. Överallt finns gamla, mer eller mindre fina byggnader, övergivna och helt nergångna. Det kan ingen av oss minnas att vi sett nån annanstans. 

Medeltida marknad

Medeltida marknad i Old Town Montreal
Medeltida marknad i Old Town Montreal
Ett tv-/filmteam var på plats i Old town
Ett tv-/filmteam var på plats i Old town

Vi gick bort mot gamla stan. Där visade det sig vara en medeltida marknad. 

Ganska stort, riktigt trevligt och skön stämning. Där hängde vi en stund. 

Old Port Montreal

Äventyrsbana i Old Port Montreal
Äventyrsbana i Old Port Montreal

Vi föreställde oss att Old Port skulle vara så där gamla hamnkvarter med bodar, gamla båtar, kanske charmiga butiker. Men nä. Det var ett stort Expo-ställe, matvagnar, en stor äventyrsbana… (såg hur kul ut som helst!).

… och en zip line. Ser ni ovanför huset hur de åker!? Ännu ett förfallet hus. Men här verkar de ha skakat liv i det igen med en takterass där till vänster i alla fall. Vi skrotade runt där i Old Port en stund. Trevlig stämning med en massa folk även där.

Old Town Montreal

Sakta drog vi oss tillbaka till gamla stan. Vi hade lite tidigare spanat in en skylt om en takterass. Självklart måste man ju kolla in den!

Det var lite av en besvikelse. Det var i princip ingen utsikt. Det lilla man såg var en liten remsa vatten, men mest industribyggnader. Vi tog ändå ett varsitt glad rosa bubbel (Domaine). Sviiiindyrt. Det kostade ungefär 350 kronor, och då var det inte ens champagne! Tur det var gott i alla fall!

Två långa vita limousiner gled upp längs gatan vi gick på och en massa finklädda människor hoppade ut. Plötsligt hamnade vi mitt i en bröllopsfotografering.

En inredningsbutik dök också upp. Eller, det kanske mera var vi som dök upp intill butiken. Det är ju rätt sällan som butiker flyttar på sig.

Och hör å häpna, jag ville ha typ allt! Så mycket fint. Massor med saker i trä, både industritillverkat och mera hantverk utifrån vad man hittat. Kolla underredet till bordet! Svårt att fota, men det är en gigantisk rot som de använt sig av. Så fint! Kostade typ 40 000! På bordet står några ljuslyktor i glas med små rötter som fötter. De verkar ha format lyktan efter varje unik rot eftersom glaset liksom ”smälte ner” över roten. Vilket hantverk!

Sedan var det läge att dra sig tillbaka till hotellet för att fräscha till sig lite. I ett litet nafs var vi ute igen och gick för att leta efter nåt bra ställe för att äta.

Det blev grillad halloumi för min del. Jättegott! Fortfarande lite jetlag’ade, och trötta efter en dag i Old Port och Old Town Montreal, blev det tidig sängång för att ladda för ännu en turistdag.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.