hälsa & friluftsliv

MORGONGYM ÄR AVKLARAT – DAGEN STARTAR

Är så glad när jag kommer iväg på morgongym. Om det ens är ett ord. Iallafall, att köra ett gympass på morgonen är guld. Så skönt att starta dagen sen med bästa känslan i kroppen.

morgongym

Det gäller att ställa in sig redan på kvällen och liksom programmera hjärnan att så snart klockan ringer så är det raka vägen till köket och dricka lite juice för att få en liten kick, klä på sig träningskläder och dra iväg. Då hinner man inte reagera förrän man typ hittar sig själv på gymmet 🙂

morgongym

Först lite uppvärmning på bandet för att väcka kroppen och sen kör jag 5-6 set (övningar). Ofta kör jag så kallade superset. Då kör man två övningar direkt efter varandra och sen vilar i kanske 30 sekunder, sen samma två övningar igen. Tre varv brukar jag köra av varje. Övningarna jag väljer belastar olika muskelgrupper. Exempelvis ben/rumpa den ena och mage den andra.

Det är faktiskt rätt många på gymmet kl 6 på morgonen. I princip lika många som vid 18. Lite olika beroende på veckodag kanske. Vansinnigt skön start på dagen. Härlig känsla i kroppen och det är lättare att stressreglera. Denna vecka blev det två träningspass. Det är jag nöjd med.

morgongym

Även skönt att mjuka upp kroppen med rörlighetsövningar och stretchövningar efter ett träningspass.

Morgongym är avklarat, frukosten har landat i magen och jag har duschat. En arbetsdag tar vid innan det är dags för helg. Husbilen är packad. Igen 🙂 Denna helg tillbringar vi i Nyköping.

Ha en härlig fredag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.