husbil livet

EN KVÄLL MED CHAMPAGNE I TROSA HAMN

Vi fick en väldigt trevlig kväll med champagne i Trosa hamn igår. Och snittar till det. Jag hade förberett geggan till snittarna innan vi åkte hemifrån efter jobbet. Så typ en kvart efter att handbromsen var dragen så serverade jag champagne och snittar.

champagne i Trosa hamn

Den där geggan är väldigt god och samtidigt väldigt enkel att göra. Jag tar en halv burk philadelphiaost med pepparrot, ett halvt paket kallrökt lax som jag skär i små små bitar och har i massor med fryst dill. Sen är det bara att blanda runt och gärna låter stå nån timme. Geggan kan man stryka på tunnbröd eller som här Lingongrova (för att jag inte ville köpa nytt paket bröd) som jag skar i små snitt-bitar. Lite väl stött bröd för sånt här för min smak, men funkade helt okej.

champagne i Trosa hamn

Vi fortsatte lite på vårt förlovningsfirande med champagne dagen till ära. Det var ju egentligen i torsdags som var den riktiga dagen, då vi firade lite smått. Det kan du läsa om här.

Sen hade vi lite vinprovning. Rött vin. Vi provade vi två olika viner till vitlöksmarinerad kyckling, ris och vitlökssås. Det ena lite bättre än den andra, men inte det bästa vi druckit. Sorry för en kladdig i-farten-bild på middagen, men jag glömde fota innan. 🙂

Det här läckra blomarrangemanget fick jag av Andreas igår, med tanke på att kunna ta med i husbilen. Så härliga vårvinterfärger och snygg vas/kruka. Och perfekt med nåt högt och smalt.

Vi kom som vanligt till ställplatsen i mörkret. Fem bilar till förutom vi här i Trosa hamn. Det har varit en väldigt lugn och tyst natt och morgon. För första gången i husbilen får vi höra hur regnet pickar på taket, av och till. Vi tar en lugn förmiddag med frukost, Nyhetsmorgon och disk innan vi ger oss ut på upptäcksfärd.

Och mot kvällningen så tar vi andra halvan av flaskan. Då blir det champagne i Trosa hamn igen innan vi toppar firandet på ett speciellt ställe, som jag nämnde igår…

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.