husbil

STÄLLPLATS LERKULAN I VÄSTMANLAND

Jag måste ju berätta om Ställplats Lerkulan i Västmanland. Strax utanför Skinnskatteberg närmare bestämt. Denna plats är väldigt speciell på flera sätt. Vi hade hört talas om den från flera håll och var tvungna att testa. Och vi var så taggade på platsen och kvällens händelse.

Det var fortfarande rätt mycket snö på gården denna marshelg. Vi hade kollat läget innan för att försäkra oss om att det var ok på platserna. Det kändes väldigt rofyllt och fint. Kan tänka mig hur fint det är sommartid med utsikt över de små utgrävda sjöarna.

Där vi står, längst bak, är det tre platser och där den andra står är det tre platser. Och till höger om den grusade planen, där det är snö och ett par stenar, är det sex platser. Alla med el. Vi kom i mörkret och trodde att det bara var där vi stod som det var el, eftersom eluttagen satt på staketet där. Men det ligger sladdvindor utlagda som man får låna och dra fram till respektive plats.

Ett litet bord att fika vid med utsikt över hästhagar och sjöar.

Här är de tre platserna närmast sjön.

Andreas glömde nåt i bilen då vi skulle ut på promenad för att bekanta oss med omgivningarna.

Vi blev väl mottagna av ”sheriffen” Tommy som visade oss runt på detta galet häftiga ställe. Jamen hur många ställplatser har vandringsleder och en saloon?! Du måste bara kolla in mitt förra inlägg här.

Plan och fin plats.

Det är ingen bokning på Ställplats Lerkulan. Däremot är det nog inte svårt att få plats. Där vi stod är det sammanlagt 12 platser med möjlighet till el. Men det finns också en jättestor plan (grus och klippt åker) med plats för väldigt många flera. Både för husbilar, husvagnar och tält. Då vi var där i mars 2024 var priset 200 kr per dygn utan el respektive 250 kr per dygn med el. Elen är 16A så det kan vara lite tight för vissa i vissa situationer.

Här är en liten närbild på ställplatserna jag nämnde ovan. Det ser väldigt sluttande ut, men det är utgrävda platser för bilen, så det verkar vara hyfsat plant där också. Och som sagt, det går att dra fram el där också ifall man vill.

Jag kikade in i servicedelarna. En gammal, men helt ren och fräsch dusch. Helt okej.

Sen var jag ju tvungen att fota toadörrarna. Självklart har man hästskor som handtag på ett sånt här ställe 🙂

Sorry för det öppna toalocket, men jag ville inte gå in med kängorna och smutsa ner för att stänga. Gammalt även här, men jätterent och fräscht ändå såklart.

Det finns ingen latrin- eller gråvattentömning, men färskvatten kan man få tillgång till efter förfrågan.

Ställplats Lerkulan ligger i Västmanland (strax utanför Skinnskatteberg och 6 mil från Västerås). Det är både ett väldigt fint område som bjuder på både avkoppling och aktiviteter om man vill det. Vackra omgivningar med vandringsleder som sagt. Och en cool saloon där det är spelningar då och då. Håll koll på deras Facebooksida om du vill pricka in spelningar (eller kanske rent av undvika 😉 ). Jag kan tillägga att det är väldigt lugnt på ställplatsen trots spelning i saloonen och biltrafik fram till den.

Här kan du läsa mera på deras hemsida.

Vi kommer garanterat tillbaka!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.