husbil resor - långa & korta

VADSTENA BJÖD PÅ MOLN, SOL OCH TREVLIGHETER

Vadstena bjöd på moln, sol och trevligheter igår. Den söta lilla Östgötska stad var snål på varmgrader, men vi kunde sitta ute en stund hos nya Instavänner, på ställplatsen.

Under natten hade det regnat och under förmiddagen var det mulet så jag blev så glad när himlen sprack upp. Vi hade ätit en äggfrukost i husbilen och skulle ge oss ut på en promenad.

Vadstena bjöd på moln

Vi tog ett varv på ställplatsen för att kolla läget var vi hade hamnat nånstans. Men vi fick vända och ta på mera kläder för det var så kyligt. Sen gav vi oss av igen. Från ställplatsen kan man gå över vindbryggan in genom porten, gå över slottsgården…

Vadstena bjöd på moln

… och ut genom andra porten mot parken och stan.

Vadstena bjöd på moln

Vackert med stilla vatten i vallgraven runt slottet.

Vadstena bjöd på moln

Det är så himla fint där vid slottet med parken intill Vätterns östra strand.

Vadstena bjöd på moln

Vi gick längs parken och anslöt på gågatan. Vackert träd i blomning.

Vi poppade in på de ena butiken efter den andra. Kopp & Kanna var en fin inredningsbutik med jättetrevliga ägare. Där shoppade vi lite. Och vi tittade in, och fick en pratstund på Manfred, herrkläder. Inget shoppat denna gång. Sen fanns det en Mrs Manfred också, med damkläder. Jamen där hittade jag en hitte-på-skinnkjol som fick följa med i en kasse.

Jag tycker det är så härligt att gå på såna här gator där så många gamla hus är bevarade. Det ger verkligen en speciell charm åt staden.

Vadstena bjöd på moln

När vi kom tillbaka från stan stog vi en fika bakom bilen. När man har den plats vi hade så har man en jättefin solnedgång över sjön, men istället då inte jättebra solläge på ”rätt” sida om husbilen. Men man kan inte få allt. När vi fikat klart gick vi över till några nyfunna Instavänner, @camper_odyssey som sa att det vore roligt att ”säga hej”. Och det var det såklart. De föreslog att vi skulle hämta våra stolar så skulle de bjuda på en drink. Vi fick en trevlig stund i solen en stund.

Vadstena bjöd på moln

Vi hade planerat lite ost och vin på sen eftermiddag. Dels för att det är gott och mysigt såklart, men också dels att vi behövde fylla på lite i magen eftersom vi hade bokat bord på restaurang först vid 20.

Vadstena bjöd på moln

Efter att Andreas lyft ner cyklarna från cykelstället på husbilen, och vi fräschat till oss lite, så trampade vi iväg till restaurangen i andra änden av centrum. Svanarna gjorde kväller på sitt sätt.

Restaurangbesöket tar jag i ett annat inlägg. Men jäklarns vilken toppenmat vi fick!

Vadstena bjöd på moln, sol och trevligheter igår. Idag får vi se. Jag verkar vara i stort behov av avkoppling. Jag sov ända till halv tio i morse. Det händer inte ofta, kan jag säga. Nu har vi chillat hela förmiddagen, medan regnet smattrat på taket, och ska göra lite brunch. En prommis lär det bli idag iallafall. Får se om vi hittar på nåt speciellt sen eller bara fortsätter att chilla.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.