livet

ÅKBAND PÅ AKUTEN – SKULLE HA SKAFFAT ETT TILL

Jag borde ha skaffat ett flerdagars åkband på akuten när jag ändå var där, visade det sig efter ett par dagar. Jag fick åka in igen i fredags.

åkband på akuten

Här i fåtöljen satt jag en del igår. Jag kommer förmodligen att få en skitsnygg bränna efter 6 veckor med gips! 😉 Där satt jag och tittade på den halvfärdiga trädgården som ska färdigställas, allt ogräs som jag vill rensa och alla buskar som jag vill klippa! Mental prövning, minst sagt. MEN, självklart hade det kunnat vara betydligt värre. Jag kan rabbla upp ett antal saker som hade varit värre, som andra drabbats av. Det har jag såklart stor ödmjukhet inför!

I onsdags och torsdags tvingades jag ligga i sängen med högläge nästan hela tiden. Jag domnade i halva foten annars. Och jag fick ändra läge varannan minut typ. Och informationen jag fick var att jag kan sitta uppe med benet högt men jag ska ligga med högläge då och då, och vara uppe och röra på mig så mycket som möjligt, men jag får inte förlora känseln (då ska jag åka in direkt) och den skadade kroppsdelen får inte hänga fritt, men jag får inte sätta ner gipset så det kan skadas!!! Så irriterande. Så motsägelsefullt allting. Jag som inte kan nåt om sånt där vet ju inte hur jag ska tänka. Jag pratade med 1177 i fredags och den gubben sa åt mig att åka in till akuten eftersom det fanns en liten risk att det var propp. Så det var bara att åka dit och få åkband på akuten.

Där tog de upp det gips jag hade för att titta, för säkerhets skull. Läkaren konstaterade att det inte var propp eftersom vaden var mjuk. Nytt gips. Det här gjordes bättre. Alla tår är fria så jag kan vifta med dem lättare (vilket är bra för cirkulationen). Det går inte heller lika långt upp i knävecket så jag kan böja mer på knäet (vilket också är bra för cirkulationen). Fick ingen riktig klarhet i hur jag ska agera, men jag tolkade det som att det iallafall var bra om jag kunde vara uppe och röra på mig.

åkband på akuten

Sen dess har det sakta blivit bättre. Igår kunde jag sitta uppe hela dagen. Stundtals i fåtöljen innan jag blev för svettig. Inte så kul att bli svettig när det är sånt projekt att duscha.

Bästa svärisarna, som bor i huset intill, kom med krya-på-dig-choklad. Så gulligt!

Sen gjorde Andreas iordning en god grillmiddag. Jag kunde bidra med att göra sås. Han plockade fram ingredienserna som jag bad om så kunde jag sitta vid matbordet och fixa. Skönt att kunna bidra med nåt!

åkband på akuten

Det var verkligen en jätteskön dag och kväll igår. Lite kyligt i vindarna och i skuggan, men det gjorde inte mig nåt. Den där bubbelkoppen passade Andreas på att göra rent ordentligt. Han tappade ur allt vatten, skurade ordentligt och fyllde nytt. Igår kväll och nu på förmiddagen springer han med diverse kemikalier och mäter för att få till rätt värden så det ska bli tjänligt att bada och att det ska hålla ett tag.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.