livet

RÖJT HOS MAMMA OCH PAPPA PÅ LANDET

Puh, vilket helg! Vi har röjt hos mamma och pappa på landet. De är 80 plus och orkar inte så mycket. Det har sparats på en hel del saker. Både av dem och föregående hyresgäster och ägare.

Några få saker fick följa med oss hem. De här coola kaffekopparna ville jag gärna ha. Det är min mormors gamla och jag gillar dem.

röjt hos mamma och pappa på landet

Systersonen fyndade en fågelskrämma på vinden 🙂

röjt hos mamma och pappa på landet

Man kan också fynda ett par gamla stolpskor 🙂 🙂

Huset är byggt i slutet på 20-talet. Farmor och farfar ägde det under många många år och hyrde ut det till en början. Sen övertog pappa det i samband med att de gick bort. Och i skiften mellan alla som bott där så har det nog inte rensats nämnvärt. Nu hjälpte vi till med det. De uppskattade mycket!

Två såna här stolar skulle de inte ha kvar. Kändes synd att slänga så jag kastade ut en annons på Marketplace. En man kom snabbt och hämtade stolarna. Han tog även gärna med ett bord som vi skulle slänga för det var lite skadat. Möblerna skulle tas med till ett hus i Italien som de höll på att renovera. Det var precis en sån stil där. Så roligt när det kan komma till användning.

röjt hos mamma och pappa på landet

Jag, dottern och äldsta sonen var där i fredags och fixade. De fyllde en släpkärra med gammalt virke, som Andreas kört ut kvällen innan.

röjt hos mamma och pappa på landet

Sen satte sonen igång att klippa gräset och dottern började såga bort grenar som hängde över vägen.

I lördags kvar jag, Andreas, syrran, svågern och deras son där och fortsatte. Och igår var det nästan samma uppställning. Syrrans son blev utbytt mot min mellanson. Jäklarns vad bra det går när man hjälps åt. Jag plockade inne, så gott jag kunde med benet i paket. Försöker bidra med det jag kunde. Jag tvättade fönster bland annat. Kan jag tvätta fönster med brutet ben så tvättar jag fönster med brutet ben. Det funkade fint. Syrran fick ta utsidan. Det kändes lite väl äventyrligt att klättra på en stege med en klump på foten 😉 Efter att ha röjt hos mamma och pappa på landet hela helgen så känner vi oss rätt möra. Men vi hjälper dem så gärna.

Vilken härlig tid det är nu. Värme och syrenerna blommar! Underbart!

Nu är det dags för en ny arbetsvecka. Kavla upp ärmarna kan jag ju inte säga för det är inte så mycket ärmar på topparna man har på sig de här dagarna 🙂

Önskar er en fin start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.