livet

LANTLIGT PARADIS MED KAKELUGN OCH VEDSPIS

Mäklaren tyckte att det var ett lantligt paradis. Lägger man sen till kakelugn, vedspis och plankgolv så förstår man charmnivån. Det är mina föräldrar som säljer sitt lantställe, där vi varit i några dagar och hjälpt till att röja.

lantligt paradis
Lantligt paradis med kakelugn, vedspis och plankgolv

Pappa är uppvuxen på en bondgård ett par hundra meter därifrån. Min farfar och farmor köpte denna fastighet när jag var liten. Vid den tidpunkten så var det faktiskt en liten gård med ladugård och mark. Stugan styckades av och marken tillfördes bondgården.

lantligt paradis

Det är idag min kusin som driver pappas föräldragård. Ladan som syns i bild är hans och är byggd på senare år. Och den charmiga vägen leder ner till torpet som nu säljs.

lantligt paradis

Huset hyrdes ut till släktingar och de bodde faktiskt där året runt. I samband med att farfar gick bort så tog mamma och pappa över. De har haft det som sommarstuga och trivts väldigt bra. Pappa har haft möjlighet att ha kvar lite av sina rötter. Nu när de är 80+ så orkar de inte längre. Egentligen har de nog inte orkat på flera år, men nu fattade de det svåra beslutet och tog steget.

lantligt paradis

Jag har varit med när de träffat mäklare, för att stötta lite och ställa frågor osv. Jag hade min favorit, men jag ville vara så neutral som möjligt när de till sist valde en av tre. De valde samma. Emelie som man hittar här.

I princip alla familjemedlemmar plus Andreas och svågern har lagt tid på att göra stället representativt och säljbart.

Sen var jag och äldsta sonen där en dag för att styla inför fotografering. Så svårt att bedöma tidsåtgång på sånt. Men min hjärna har gått på högvarv och planerat under tiden vi varit där och röjt. Sonen hämtade mig och lastade in de stylingsaker jag ville ha med. Och dottern hade hjälpt mig köpa blommor.

Sen nästan sprang vi (well, jag kunde ju inte direkt springa med mitt brutna ben, men…) runt i tre timmar, möblerade om lite, bytte ut dukar, ljusstakar, kuddar och placerade ut blommor, stenar, kuddar och plädar. Så roligt att göra det med honom. Han läste av mig perfekt och förstod precis hur jag ville ha det. Han har bra känsla för sånt där.

lantligt paradis

Titta vilket härligt plankgolv intill stenen som fanns under en kamin tidigare.

lantligt paradis

Mitt mål var att få fram känslan av gammalt charmigt svenskt torp. Och hålla mig till något sånär samma tidsera när det gällde inredningsdetaljer. Jag hade bett mamma ta med farmors gamla koppar från villan i Uppsala. De fick kompletteras med en gammal termos och ett silverfat med småkakor. Och i köket stylade jag med gamla svenska grönsaker som gräslök, rädisor, lök och gurka.

Fotografen tyckte jag lyckats bra. Och jag gillade fotografen. Inte för att hon tyckte att jag lyckats bra förstås. Hon hade en bra blick för fotovinklar och hon fick fram känslan jag ville ha väldigt bra. Och hon tog sig tid. Hon till och med hjälpte till att flytta undan lite möbler som stod i vägen. Hon är även bröllopsfotograf. Här kan du se hennes webbsida.

Hemnet-annonsen kom ut i fredags eftermiddag. Två dygn senare ser jag på statistiken att det har varit ett oerhört intresse. Redan efter ett dygn hade mäklaren bokat in sex sällskap för visning. Då var det ändå helg. Vi håller tummarna för att försäljningen flyger. Det hade varit roligt för mamma och pappa.

Kika gärna in på annonsen för ett lantligt paradis här!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.