livet

MIDSOMMARAFTON 2024 PÅ HEMMAPLAN

Det gick ju bra att fira midsommarafton 2024 på hemmaplan. Det blev typ same same fast i en annan miljö. Typ hela dagen går ut på att äta, hehe.

midsommarafton 2024

Jag lyckades faktiskt sova rätt länge. Vaknade till rätt tidigt, men somnade om. När jag väl kom upp så åt jag gröt som jag alltid brukar. Nån timme senare så tog vi en andra frukost på frukostterassen. Ägg och varm fralla och lite extra lyxig juice. Och kaffe förstås.

Vi ägnade sen förmiddagen åt att göra oss själva i ordning, fixa med blommor och fixa sillunch. Jag hade plockat prästkragar och vete i trädgården och mixade med köpta blåklint. Och Andreas kom hem med en midsommarbukett också.

Kvällen innan hade jag gjort silltårta, som jag alltid brukar göra. På förmiddagen garnerade jag den medan Andreas fixade annat.

midsommarafton 2024

Sen var det liksom bara att skrubba potatis och koka, hälla upp sill, gräddfil, hacka gräslök, tvätta rädisor, ta fram bröd och smör. Och dryck förstås.

midsommarafton 2024

I år testade vi en ny sorts snaps. ”En back snaps”. Jag tog en som var på nypon, slånbär och björnbär. Väldigt god. Ni ser vilken cool mörkorangefärg den har.

midsommarafton 2024

Vi hade bjudit över svärisarna (som bor i huset intill) på lite mellis på eftermiddagen. Vi har senaste åren ätit jordgubbssalsa och varm brie på midsommaraftons eftermiddag. Så också i år. Eftersom vi ändå var på hemmaplan så passade vi på att bjuda över dem en stund. Det var uppskattat.

De hade bland annat med sig egenodlade rädisor med en nedstucken midsommarstång i. Väldigt enkelt, men väldigt kul!

När de gick efter en stund så tog vi det lugnt. Jag körde också ett litet ”träningspass”. Ja, jag vill ju sköta mina övningar jag fått av fysoiterapeuten efter benbrottet. Uppmjukningsövningar i kombination med korta promenader ska göra att jag blir mer rörlig.

midsommarafton 2024

Jomen sen var det ju dags att äta igen! 🙂 Det blev grillad ryggbiff, färskpotatis, sallad och creme fraichesås.

Och sen toppades kvällen med spabad. Från morgon till kväll var det fint väder, i stort sett molnfritt. Inte svinvarmt utan mer lagom varmt för att ha på sig klänning. Jomen det funkade ju alldeles utmärkt att fira midsommarafton 2024 på hemmaplan. Inte för att jag trodde nåt annat, men ändå.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  23 juni, 2024 at 08:14

  Vad härligt det ser ut! Och vilken dag det blev! Vi firar ju hemma sen ett antal år med vänner som kommer hit, och barna kommer hit också (fast dotter o sambo firar på annat håll på byn). Av nån anledning tycks jag alltid stressa runt med saker hela midsommarveckan o likaså i år hela förmiddagen med runt saker som inte blivit gjort. Helt onödigt. Sen under dagen lägger sig allt och det blir bara nice och trevligt ☀️ kram

  • Reply
   Lena
   25 juni, 2024 at 06:11

   Låter mysigt att vara ett gäng, familj och vänner, också. Jag tenderar också att stressa runt en massa. Plötsligt är allt viktigt att få på plats, hehe. Skönt att det blev trevligt till sist. Det blev det här också.
   Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.