livet

KESUDDENS BRYGGERIFEST – 2024 ÅRS UPPLAGA

I helgen var det dags för Kesuddens bryggerifest igen. Både fredag och lördag kväll sista helgen i juli öppnar de upp den charmiga innergården och ställer till med fest. Vi var där igår lördag denna gång.

Vi har hittills varit på fredagen, men i år ville vi testa lördagen istället. Efter förmiddagens regn, och ett besök på Campingvaruhuset för att hämta ut en toatank extra till husbilen, så gjorde vi oss i ordning för att cykla ner på stan. Vi har ungefär 3 km till hamnenområdet där bryggeriet ligger.

Eftersom det var lördag så kunde vi hänga på låset. De öppnade kl 17 och vi par där typ en minut i. Då var det redan kö.

Kesuddens bryggerifest

Vi valde ett bord i solen, som vi brukar göra. I ett par timmar kan man få känna solen i ansiktet innan den seglar ner bakom takåsen.

Kesuddens bryggerifest

Ja, som ni ser, hantverksbryggeriet kickade igång 2013, men bryggerifesten började 2019. Vi har varit där varje år, utom under pandemin då det såklart inte var någon fest. Det är galet poppis. Biljetterna släpps i april. Trots att festen är mitt i semestern för många så sålde 600 biljetter slut på två dagar! Roligt för honom. Här är förra årets blogginlägg.

Kesuddens bryggerifest

Vi brukar som sagt vara där tidigt för att få ett bord och vi brukar köpa mat kanske senast 18 för att slippa stå i galet långa köer. Som förra året var det grekiskt, thai och napolitansk pizza. Jag tog en med salami och Andreas en med backen och kantarell. Men njae, vi var inte jättenöjda i år. Väldigt salta. I övrigt brukar vi alltid vara nöjda med Enoteca Rådhusbackens mat. Kan tänka mig att det är svårt att få till bra mat med de förutsättningarna.

Vi lyckades pricka fint väder igen. Varje år har det varit toppen då vi varit där.

Efter en stund drog ett nytt liveband igång. Ja, alltså nytt för oss. Då hoppade jag runt och satte mig bredvid Andreas istället så jag kunde se scenen. Passade på att ta en (not so) bra selfie 🙂

Kesuddens bryggerifest

Edge var svinbra! Jäklarns så tighta de var. Och körde bra låtar. Två bandmedlemmar var tydligen från Enköping de andra två från Bålsta (mellan Enköping och Stockholm). (Hittar ingen hemsida eller konto på FB eller IG så jag kan inte länka).

Kesuddens bryggerifest

Det fylls snabbt på med folk och det blir en sen stämning i den ljumma sommarkvällen!

Kesuddens bryggerifest

Det blir en väldigt trevlig miljö på innergården mellan de gamla industribyggnaderna.

Vi testade öl förstås, och smakade av varandra.
– APA som jag upplevde hade rätt mustig och kraftig smak, den var ganska god.
– Yes Pils var en ljus lättdrucken sommaröl, men hade lite för lite kolsyra för vår smak.
– Festival – en ljus lättdrucken lager. Ganska vanlig i smaken men väldigt god.
– Sandorf sur 2024 mango & passion. Den var sur! Den föll oss inte riktigt i smaken, men jag kan tänka mig att jag skulle gilla den bättre en dag på stranden.
– Fruity juice mango. Den var visserligen lite sur, men var mer öl än den andra. Den var rätt ok.
– I’m so hoppy är en IPA. Jag testat tidigare år och gillar den mycket.

Precis som tidigare år kostade dryckerbiljetterna 80 kr för 40-45 cl. Det är toppen att man kan halvera biljetterna och köpa 20-25 cl. Perfekt när man vill testa ett antal öl.

Kesuddens bryggerifest

Vi fick som vanligt en trevlig kväll på Kesuddens bryggerifest. På lördagen var det lite yngre publik som inte verkade så intresserade av att dansa. Alla gled mest runt och hälsade på varandra och pratade. Vi har som sagt varit på fredagkväll tidigare, då det varit lite äldre publik. Kan säga att det varit mer ös då och folk har varit uppe och dansat tidigt på kvällen. Då har vi lärt oss det.

Vi uppskattar verkligen att denna Kesuddens bryggerifest ordnas av både bryggare och all personal. Jag har förstått att många ställer upp gratis och jobbar för honom för att det är så trevligt. 🙂

Hur som helst, eftersom vi var där vid 17 så var vi rätt nöjda vid 22 så vi cyklade hem och tog ett dopp.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.