livet

KONFIRMATIONSLUNCH HOS SYSTERDOTTERN

I lördags var vi på konfirmationslunch. Det var systerdottern som konfirmerades. Roligt att hon valde det tycker jag. Inte för att jag på nåt sätt är aktivt troende utan mera för att det är en gammal svensk tradition. Däremot fick varje konfirmand bara bjuda med sig sju personer till själva konfirmationen i kyrkan på grund av platsbrist. Så vi fick inte plats. Det kan man ju förstå. Jag tror de var 36 stycken, gånger 7, det blir många bara det i en ”modern” kyrka.

konfirmationslunch

Det bjöds på en fantastiskt god Ceasarsallad där basen serverades på stora fat.

Och tillbehör i skålar på sidan. Grillad kyckling, stekt bacon, halloumi.

konfirmationslunch

Efteråt blev det kaffe, glass, jordgubbar och biskvi. Det var konfirmanden själv som valt meny.

konfirmationslunch

De här örhängena fick hon av oss. Det var svårt att välja. Det finns så otroligt många fina att välja bland. Men hon verkade bli väldigt glad iallafall.

Sen måste jag ju visa den här. Det var ett handgjort silverkors som hon fick från sin farmor och farfar.

konfirmationslunch

Extra roligt att hennes farmor fick den i konfirmationspresent i början på 50-talet. Och att de dessutom hade en bild som de kunde scanna in och printa som extra minne! Fint!

konfirmationslunch

Vi hade på förmiddagen fixat det sista på mamma och pappas lantställe, innan vi åkte på konfirmationslunch. På hemvägen därifrån stannade vi en snabbis på Barkarby outlet för att jag eventuellt skulle hitta en alternativklänning till sonens bröllop. Jag har hittat en som jag är jättenöjd med, men är rädd att den blir för varm om det blir ”för” fint väder. Men nä, inget klänningsnapp på Barkarby inte. Däremot hittade jag ett orangerött linnelinne. Det kommer att bli användbart.

Idag på förmiddagen ska jag till mäklarbyrån för överlämning av mammas och pappas lantställe. Jag har fullmakt så slipper de åka från Uppsala till Enköping.

Önskar er en fin start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.