husbil resor - långa & korta

STÄLLPLATS DALHALLA DALARNA VID KONSERT

Vi skulle på konsert och passade på att nyttja Ställplats Dalhalla, nu när vi ändå har husbil. Det visade sig vara ett smart drag. Så perfekt för situationen.

Vi var tidigt på plats på Dalhalla. Vi åkte fram för att titta var infarten var, men eftersom man inte fick åka in på den korta grusvägen in till ställplatsområdet så åkte vi fram till konsertentrén. Där finns en grusplan där vi var flera husbilar som väntade. På bilden ovan står vi på grusplanen vid entrén och lite till vänster i bild ser man grusplanen för ställplatsområdet, så det är rätt nära.

Vi passade på att äta lunch. Medan vi åt så öppnade sig himlen. Det fullkomligt vräkte ner och åskan började mullra.

Lagom till det var dags att ta sig in på området så upphörde regnet som på beställning. Jag var väldigt nyfiken på hur de skulle lösa logistiken då 400 husbilar och husvagnsekipage skulle komma på plats på väldigt kort tid. Men det flöt toppen. Då jag tar denna bild står en vakt och pratar med Andreas och förklarar var vår plats var och hur man skulle parkera osv, innan hon öppnade bommen. Det kändes lite frustrerande att det tog tid, men sen insåg man att det var ett väldigt bra sätt för att alla skulle komma på plats i lugn och ro och inte blockera för varandra. Allt flöt klockrent!

Supertydligt uppmärkt. Man skulle backa in mot sin stolpe. Det var en ruta för bilen och en ruta för sin ”uteplats”. Inget att tveka på.

Ställplats Dalhalla

Vi backade till och installerade oss.

Ställplats Dalhalla

En sån här charmig buss vill man ju gärna fota.

Ställplats Dalhalla

Vi fällde ut markisen för att det skapar en lite mysigare känsla på den i övrigt aptråkiga ställplatsen. Men det behövdes inte mycket vind innan markisen lättade eftersom inte hade nåt att fästa med i gruset. Det var bara att dra in markisen igen.

Efter en stund anslöt våra vänner med sin husbil. Vi poppade champagnen, gjorde oss i ordning och gick på en fantastisk 3-rättersmiddag och efterföljande härlig konsert med ZZ top.

Här hittar du information och bokningen för ställplats Dalhalla i samband med konsert.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.