husbil resor - långa & korta

STÄLLPLATS MALINGARNA DALARNA

Vår sista natt på vår långhelg tillbringade vi på Ställplats Malingarna i Dalarna, eller Lägerplats Malingarna som det stod på en skylt. Och i Park4night-appen hette platsen Nyhammar, Skallberget. Ett helt ok ställe med närhet till mysig sjö.

Ställplats Malingarna

Det finns två platser vid Stora och Lilla Malingen. Vi åkte först förbi denna plats för att titta på den andra. Den låg vackert med vatten på båda sidor, men med vägen precis intill. Så vi åkte tillbaka till denna. Det var en fin lägerplats med rätt stora utrymmen, vindskydd, gungor och grillplats.

Ställplats Malingarna

Det fanns också toalett, soprum och tunna för använd grillkol.

Ställplats Malingarna

Till vänster stod en ensam belgare med en Rottweiler och vi till höger. På platsen stod även tre husvagnsekipage.

När vi installerat oss tog vi en liten promenad på området. Vi såg några som kom med handdukar och insåg att det borde finnas en badplats. En liten skylt pekade mot en liten grusväg. På andra sidan den lilla grusvägen mot sjön fanns ett till servicehus. Där skulle installeras dricksvatten, tvättfat och diskmöjligheter, men det var långt ifrån färdig invändigt.

Ställplats Malingarna

Där fanns ytterligare ett vindskydd med grillplats och bord.

Ställplats Malingarna

Så himla mysig liten sjö som dök upp. Alldeles spegelblankt.

Solen lyste upp näckrosorna så vackert!

Ställplats Malingarna

Vi fortsatte stigen längs vattnet och njöt av det fina naturen bjöd på.

Ställplats Malingarna

Längst ut på udden fanns picknickbord. Den här udden var kanske bara ett par hundra meter från ställplatsen. Efter den lilla promenaden gick tillbaka till husbilen för att grilla och göra kväller.

Vi sov sen länge båda två. Var rätt trötta efter konsertkvällen på Dalhalla. Efter att vi kvicknat till värmdes frallor och kokades ägg. Vi packade in det i folie och packade ner annat till frukost och bar iväg tillbaka till den fina udden.

Ställplats Malingarna

Vi dukade upp frukost där längst ute på udden. Så mysigt och rofyllt. Tyvärr var det lite kylslaget och småblåsigt, så vi åt bara och gick sen tillbaka. Vi packade ihop och åkte sen hemåt. Ställplats Malingarna var som helhet bra. Kanske lite trist just själva platsen där man står med bilen, med höga träd runt. Lite kvällssol letade sig ner. Men totalt med närhet till den fina udden höjde betyget en hel del.

På vägen hem stannade vi till i Smedjebacken och strosade runt lite. Tittade på två ställplatser där för att reka lite. Det lilla samhället verkade jättemysigt och fint. Vid ställplatsen i hamnen fanns en rätt stor restaurang med uteservering och scen. Verkar trevligt. En vistelse i Smedjebacken kan vi tänka oss framöver.

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och köra kvartalsbokslut hela veckan, förhoppningsvis med lite ny energi efter helgen.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla
  2 juli, 2024 at 01:52

  Jag tycker verkligen att jag känner igen mig, tror vi brukar äta frukost där ofta förr på vår färd norrut på somrarna 🙂 Malingarna är en sån där tick-off när det är måååånga mil kvar att åka. kram Milla

  • Reply
   Lena
   2 juli, 2024 at 09:02

   Haha, festligt att det var just den som vi stannade på, som ni också varit på 🙂 Lite udda ställe, kändes det ändå som.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.