livet umgänge

VI HAMNADE PÅ ENOTECA RÅDHUSBACKEN

En kväll för ett par veckor sen skulle vi ut och äta. Vi hamnade på Enoteca Rådhusbacken. Det är en av Enköpings nyare restauranger, men ägarna är långt ifrån nya.

Enoteca Rådhusbacken

Ett enotec är en liten restaurang som har fokus på dryck, men serverar även mat. Denna restaurang ligger intill gamla rådhuset. Platsen kallas rådhusbacken. Så namnet Enoteca Rådhusbacken känns väldigt logiskt. Huset är byggt som tingshus på 1700-talet, en bit utanför stan, och har stått i centrum sedan just 1700-talet. Det gamla huset skapar en supermysig atmosfär!

Enoteca Rådhusbacken

En lövad båge välkomnar gästerna.

Enoteca Rådhusbacken

De har gjort så himla mysigt utanför.

Det är far och son, med rötterna i Italien, som driver stället. De drev tidigare golfrestaurangen i närheten av där vi bor. Vi har ätit deras napoletanska pizzor många gånger. Och en gång var vi på vinprovning i deras regi.

Enoteca Rådhusbacken

De släppte taget om den restaurangen och öppnade istället enotecet mitt i centrum. Självklart med italienskinspirerad inredning. Vi har varit där en gång förut, men bara för att ta ett glas.

Denna kväll var Andreas dotter hos oss och han ville bjuda ut oss på middag. Valet föll på italienskt.

Enoteca Rådhusbacken

Vi började med att dela på en charkbricka. Mmmm så gott!

Ett antal olika plockisar slinker lätt ner. En av mina favoriter.

Servitrisen vi hade var verkligen toppen! Glad, trevlig och otroligt service minded. Hon gjorde halva kvällen! Det betyder så mycket att servicen är bra. Hon fick extra dricks mot vad vi brukar ge och hon fick mycket beröm när vi gick.

Enoteca Rådhusbacken

Jag tog pasta med musslor. Jamen hur gott?!?! Och det blev en perfect match med vinet som servitrisen föreslog förstås. Andreas och hans dotter tog pizza och var också jättenöjda.

Den här italienska restaurangen kommer vi gärna tillbaka till! Kanske blir det rent av ett besök till i sommar. Man vet aldrig.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.