livet

KONSERT MED STONECAKE I SKOTTVÅNGS GRUVA

I våras var vi på en charmig konsert med Stonecake i Skottvångs gruva. En historisk miljö lång ut på vischan. Vi kände till det coola stället sen innan och bestämde oss för att åka dit hela helgen för vandring och konsert.

konsert med Stonecake

Skottvångs gruva är sedan länge nedlagd. Här finns istället restaurang och musikscen, på landet i Södermanland. Här kan du läsa historien om det.

Vi kom till området redan på fredagen och tog en vandringstur på Sörmlandsleden på lördagen. Det kan du läsa om här. Vi chillade en stund och bytte sen om för middag på det coolaste av ställen!

I den gamla gruvbyggnaden har de inrett så läckert.

konsert med Stonecake

Jag beställde in kyckling och risotto. Väldigt bra mat.

konsert med Stonecake
Konsert med Stonecake

Grammis-vinnarna från 90-talet, Stonecake äntrade scenen. Från den tiden är de nog mest kända för sin låt Tuesday afternoon. De firade 30-årsjubileum genom en livestream för typ ett år sen. Det skapade efterfrågan så de har givit några spelningar igen. Denna typ av pop/rock, med Beatles infuenser, är inget nån av oss har lyssnat på eller lyssnar på aktivt direkt. Men vi tycker det är trevligt att haka på när det händer nåt i krokarna.

konsert med Stonecake

Trummisen gjorde halva kvällen. Han var så grymt duktig. Det såg ut som han bara satt och lekte eller övade helt avslappnat, men det lät så bra. Dessutom var han jäkligt roligt. Mitt i en poplåt kunde han börja spela reggae. Det var bara för de andra att hänga med. Och i en annan låt slutade han spela, ställde sig upp och ”jo, jag kom att tänka på en sak…” och berättade en rolig anekdot om sin pappa.

Extra roligt var det eftersom han är kompis med svågern. Han är visserligen kompis med alla i bandet, men han och svägerskan kunde tyvärr inte vara med. Men vi pratade med gänget efteråt och hälsade från honom.

konsert med Stonecake

Efter pausen kompletterades bandet med ett annat band, ”Blåsjävlarna”. Då lyfte konserten ytterligare. Så kul att få ta del av en sån liten och intim konsert. Stället är inte speciellt stort alls.

konsert med Stonecake

Här är bandets hemsida.

Här kan ni läsa om Skottvångs gruva en bit utanför Åkers Styckebruk, som ligger en bit ifrån Mariefred, som ligger en bit ifrån Strängnäs. Ja, ni hör ju. Det ligger verkligen i skogen i en liten by. Eller om man ens kan kalla det by. De har hållit på länge med sin verksamhet och verkar ha lyckats oerhört bra. De kommer från musikvärlden själva och har känsla för det där. De tar in både okända upcomming artister och mer kända som Marit Bergman, Skyhigh och Ebbot. De har underhållning för barn, bygdepub på fredagkvällar, guidade visningar av gruvverksamheten. Det senaste är att de utökar till lunchöppet på lördagar i oktober och november.

Det är verkligen ett spännande ställe att besöka för att bara strosa runt på dagen, äta brunch, lunch eller middag och/eller ta del av en guidad tur eller en konsert. Rekommenderas!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.