Vårt påskfirande börjar närma sig. Påskpyntet är på plats. Mat och dryck är inhandlat och förberett. Familjen kommer på påskbuffé på eftermiddagen.

När vi ätit frukost ska vi fortsätta med finliret. Duka och dekorera bordet. Lägga upp sill och koka potatis. Pynta det sista på ägg- och anjovissalladen. Skinkan ska skäras och lite piff på mimosasalladen ska till. Vi har kört med de där recepten (länkarna) i några år nu, men det blir så gott, tycker vi, så vi fortsätter 🙂

Steka prinskorv och köttbullar ska vi också göra. Och skära frukt till fruktsallad efteråt.

De är så vansinnigt söta de här små påskhararna, som jag hittat hos Asplunds blomsterhandel här i Enköping.

Igår eftermiddag kickade vi igång trädgårdsarbetet lite. Vi klippte thujahäcken för första gången sen vi planterade den. I övrigt, utöver påskbuffén med familjen idag, hade vi egentligen tänkt vara hemma resten av helgen för att pyssla i trädgården. Men det ryktas om regn imorgon och söndag så vi drar iväg en natt med husbilen. På söndag kväll ska vi på påskmiddag hos svärisarna.
På måndag ska det bli bättre väder så då siktar vi på trädgården igen.
Önskar er en fantastisk påskhelg!
Må bäst!
2 Comments
Helena FREEDOMtravel
18 april, 2025 at 08:39Mimosasallad har vi aldrig gjort faktiskt, men gillar ju det, och receptet låter gott!! Önskar er en riktigt fin påsk!!
Lena
19 april, 2025 at 07:18Och vet du vad. Igår glömde vi kvar skålen i kylen! Morr!
Önskar er också en fortsatt fin påsk!