Vi skämde bort oss med lite lyx med en helgkasse från Rum 35A, vår hovleverantör, till valborgsmiddagen igår. Vi var väldigt nöjda med vår kväll, men med ett litet minus.


Vi hade inga speciella planer för Valborgsfirande. Jag visste att jag skulle jobba till åtminstone 13 och Andreas full dag. Sen skulle Andreas klippa sig halv sex. Så mitt förslag att vi skulle beställa en helgkasse från Rum 35A var han inte sen med att säga ja till. Han gillar ju annars att laga mat själv.

När jag kom från jobbet så pep jag ner till den mysiga innergården mitt i centrala Enköping.

I ett av uthusen på gården hade de tidigare en liten inredningsbutik med massor med fin inredning och utomhus hade de ett sommarkafé med fika och mat med fullständiga rättigheter. Inredningsverksamheten är nedstängd. Istället har de gjort iordning bord och stolar så man kan sitta inomhus vid dåligt väder.

Utöver det så drog de för några år sen igång även en cateringverksamhet. Maten lagas i ett kök i en vinkelbyggnad till caféet. Det var de som levererade maten till sonens bröllop. De har inte bara ”vanlig” catering till fester utan de har också helgkassar med färdiglagad mat. En bestämd meny där man får välja 2-rätters eller 3-rätters. Cateringverksamheten går som tåget, sa Sussie igår när jag hämtade maten. Jätteroligt! Många privata fester. Men även företag, såsom frukostmackor och konferenser. Jag kan tänka mig att de snart öppnar upp sommarkaféet också, bara det blir lite varmare.

Vi startade kvällen med ett långt dopp i spabadet i kvällssolen. Så ljuvligt! När vi duschat och klätt oss lite helgfina var det dags för middagen. Jag hade förberett med dukningen. Till det drack vi ett vitt vin, som hette Vermentinu. Passade väldigt bra till toasten.
Förräten Toast Skagen på smörstekt toast toppad med löjrom var helt klar. Bara att lyfta över på en tallrik. Mmm, så god. Jag har nog aldrig ätit så god Skagen nån gång. Andreas var också nöjd.


Till varmrätt var det helstekt oxfilé med pepparsky, potatiskaka, bearnaisemör samt grillad tomat. Mmm, vilka smaker! Jättenöjda med det båda två. Men, ni vet ju att jag alltid är ärlig så här kommer det lilla minuset.
Man fick med en instruktion hur man skulle värma de olika sakerna till varmrätten. Vi följde den, men maten blev inte varm på 175 grader. Bara lite ljummen. Vi körde på över-/undervärme eftersom det inte stod nåt om varmluft, men förmodligen hade det varit mycket bättre. Köttet var perfekt grillat innan och blev jättebra efter 10 minuter i ugnen, och hade blivit för torrt om det hade stått inne längre. Så högre gradantal, men samma tid, hade nog varit mycket bättre. Och nej då, vi har inte nån gammal ugn. Den är bara fyra år gammal. Instruktionen passade säkert deras ugn bra, men inte vår, så vi kastar ingen skugga över dem.
Till den fantastiskt goda maten tog vi en jättefin ripasso. Perfect match! Så goda smaker tillsammans allting.

Den här då! Svingod Vårdessert. Vaniljcrème med rabarberkompott och kardemummacrunch. Vilken avslutning på en väldigt trevlig kväll! Och väldigt prisvärt. 335 kr för en vällagad supergod 3-rätters!
Det var första gången vi testade en helgkasse från Rum 35A och var jättenöjda med maten och kvällen. Vi är alltid jättenöjda med det vi äter hos dem. De lyckas väldigt bra med smakerna och att komponera ihop bra kombinationer. Vi tycker att de ligger i topp på restauranger här i stan. Och då är det ändå ”bara” en ganska enkel verksamhet, eller hur jag ska säga. Det är ju liksom catering och kafé och ingen vanlig restaurang.
Här kan man läsa mera på deras websida.
Här kan man läsa om ett av våra besök på sommarkaféet.
Här kan man läsa om sonens bröllop dit cateringmat levererades av Rum 35A.
Idag ska vi fortsätta jobba ute med plank vid frukostterassen. Jag har målat brädorna i vardagsrummet under veckan. Nu ska en bräda bara klyvas, som vi båda missade innan målningen. Så kapytan måste jag måla idag.
Må bäst!
No Comments