resor - långa & korta

Rusig

 

Sitter på en hästgård i Hälsingland och äter frukost, med en underbar utsikt. Gården tillhör en fantastiskt duktig och driftig kvinna, och hennes lika driftiga man. Hon har dagarna innan tagit ett SM-silver och ett brons i två tölt-gångarter (eller hur man nu uttrycker det), och blev just uttagen till landslaget. För någon vecka sedan föreläste hon i Almedalen.

 

Utsikt från en hästgård i Hälsingland

Utsikt från en hästgård i Hälsingland

Det är alldeles tyst förutom fåglarnas kvitter. Jag är fortfarande rusig sen gårdagskvällen. Rusig av ett kärt återseende. Rusig av känslan av att ha träffats efter så många år. Rusig av alla ord som skulle lyssnas på och alla ord som skulle sägas. Över 20 år av mycket aktiva liv skulle berättas om.

Vi pratade om invandrares integration, islänningar, tävlingar, viner, landslagsuttagning, husförsäljningar, grävmaskiner, barn, mitt jobb, Hollywood, föräldrar, syskon, Almedalen, duktiga äldre män på ridlektioner, familjehemsbarn, husrenoveringar, avel. Ja, ni hör ju. Många ord som skulle ut.

Sen var det dags att betäcka ett sto. En hingst kom lös. Sen var det en bisvärm som skulle plockas ner från ett träd med hjälp av en traktorgrävare. Sen skulle två hästar flyttas ner till hagen vid sjön och några i stallet skulle få mat. Det härliga livet på en gård, helt enkelt.

Nu ska vi snart byta några ord till och kramas lite till. Känns bra med vetskapen att vi snart ses igen, då de kommer till oss om en dryg vecka.

Må bäst!

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Tulle
  17 juli, 2012 at 11:31

  Just a nother day in life.

 • Reply
  Lotta
  17 juli, 2012 at 11:39

  Så inspirerande! Underbart.
  Förstår hur det måste kännas. Blir pirrig och glad inombords bara av att läsa din text.

  Life is good!

 • Reply
  helenasenklavardag
  17 juli, 2012 at 01:36

  Vad mysigt och roligt att ni hade så mycket att prata om efter så lång tid!
  kram helena

 • Reply
  Heléne
  17 juli, 2012 at 02:21

  Härligt!

  Kram

 • Reply
  Bian
  18 juli, 2012 at 11:25

  Va kul, härligt det låter hälsa M och gratulera till framgångarna. /kram Bian

 • Reply
  After ski & en trevlig kväll | Gott för själen
  30 december, 2012 at 07:41

  […] blev bjudna på middag hos vännerna i deras jättemysiga lilla stuga. Ni vet de med hästgården som jag inte träffat på 20 år i somras. God mat och trevligt umgänge. Spelade spel och hade det […]

 • Reply
  PÅ VÄG TILL EN HEJDUNDRANDE 40-ÅRSFEST - Gott för själenGott för själen
  6 januari, 2017 at 05:59

  […] hur långt sommaren har kommit i Hassela (Hälsingland). Kanske inte syrén-långt. Min barndomsväns man fyller 40 och har bjudit in till trädgårdsfest. (Ni vet, de som har fler timmar på dygnet […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.