recept

Blev nästan sugen

SONY DSC SONY DSC SONY DSC DSC01412-crop

SONY DSC

Vi brukar oftast göra nåt eget till julbordet. Inte hysteriskt mycket som att stoppa korv, göra rödbetssallad, lägga in sill o s v. Idag har maken gravat laxen och jag har gjort snaps. Det blev lingonsnaps (lingon och råsocker) och julsnaps (pomeransskal, kanelstång och kryddnejlikor) efter Per Morbergs recept. Gjort på fem minuter. Sånt gillas. Det ska vara enkelt, men ändå se exklusivt ut. De blev så snygga så jag blev nästan sugen att ta mig en hutt direkt.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linda
  21 december, 2013 at 07:33

  Vad kul med egengjord snaps. Och precis som du skriver så ser ju flaskorna väldigt fina ut.

  Idag har jag sökt den lediga tjänsten internt hos de som du rekommenderade. Nu är det bara att hålla tummarna. 🙂

  Kram Linda

 • Reply
  helenas enkla vardag
  21 december, 2013 at 07:35

  Enkelt och gott är min melodi också.
  Gör inte mycket till julbordet, bara det vanligaste.
  Kram Helena

 • Reply
  Milla
  21 december, 2013 at 11:11

  Egengravad lax är super, och egen sill är superenkelt att göra om man väljer 5 min sillen och en god blandning, jag gör en med senap och pepparot. Nån jul har jag testat göra egen senap, men i år blir det färdig Västerviksenap. Snapsen avstår jag dock helt, spritdrycker och jul rimmar illa av många orsaker… men det är ju kul att krydda till det själv! kram Milla

 • Reply
  Tittilina
  21 december, 2013 at 11:17

  Jag ska inte heller göra alltför mycket till julbordet i år. Men jag ska prova att röra ihop Wasabisill. Min väninna brukar göra den till midsommar och den är så vansinnigt god!

  Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.