recept

KALLMARINERAD KYCKLINGFILÉ/FLÄSKFILÉ

IMG_5260

Vilken lagom dag det blev igår. En lagom midsommardag, helt enkelt. Lagom väder och lagom mycket aktivitet.

Jag fixade silltårta till lunch (recept kommer) och kallmarinerad kyckling och ljummen pastasallad till middag. Även det stod jag för. Hör och häpna!

Receptet på kycklingen fick jag från den här sköna pinglan. (Minskade lite på honungen i mitt recept nedan dock).

Kallmarinerad kyckling/fläskfilé

1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk gourmetsalt/flingsalt
1 krm svartpeppar
2 kvistar timjan
1-2 vitlöksklyftor ifall du vill

Stek filéerna hela i stekpanna i smör tills de får fin stekyta. Lägg de på en ugnsfast form/plåt och stek i ugnen i 175 g tills de fått rätt innertemperatur (72 gr kyckling/68 gr fläskfilé).

Vispa/skaka/mixa ihop marinaden. Skär filéerna i 1-2 cm-bitar och lägg i burk med tätslutande lock eller i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Låt allt ligga i kylen ett par dagar och vänd och blanda rund ett antal gånger under tiden.

Sen kan filéerna serveras kalla på buffébordet eller värmas upp i stekpanna (som jag gjorde). Servera till pastasallad eller grönsakssallad utan pasta.

Och nu har vi ännu en ledig dag framför oss. Ser ut att bli en lagom dag idag också.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mårtenssons Kök
    21 juni, 2015 at 05:23

    Det är verkligen smidigt med mat som denna, perfekt att ha när man vill förbereda i god tid! Lagom är bäst:)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.