en blogg för att utmana

GOTT FÖR SJÄLENS LAXPAKET

IMG_2413

Vet ni vad?! Jag lagade mat igår kväll och jag freestyle’ade. Och det blev gott! Så gott att jag måste skriva ner receptet. Så nu är jag outhärdligt mallig!

 

IMG_5602

Gott för själens laxpaket (4 portioner)

Lax i portionsbitar
1 dl riven parmesan
1 pkt körsbärstomater
1 knippe färsk grön sparris
Citronsaft
Olivolja
Salt
Peppar

– Riv parmesanen om du har en hel bit.
– Bryt av yttersta bitarna av sparrisen. Förkoka den nån minut i lättsaltat vatten ifall du vill. Jag gjorde inte det. Vi gillar tuggmotstånd.
– Skölj laxbitarna, klappa dem torra med papper och lägg bitarna på separata foliebitar.
– Salta och peppra laxarna (jag hade citronpeppar) rikligt på båda sidor.
– Fördela tomaterna och sparrisarna på laxen.
– Strösla över den rivna parmesanen över fisken och grönsakerna.
– Pressa citronsaft över och ringla olivolja över hela härligheten.
– Vik ihop foliepaketen och stick i en termometer mitt i en laxbit.
– Grilla paketen tills laxen fått en innertemperatur på 56 grader.
– Servera med dillkokt potatis och naturell creme fraiche.

 

IMG_5604

Rätten avnjöts till en vit Chardonnay som vi köpte på senaste resan till California. Vi kunde inte motstå de charmiga etiketterna, white truck och red truck. Det fanns en pink truck också, men den hoppade vi över eftersom vi redan hade köpt ett annat rosé.

När jag drog in doften och tog första klunken av det här vita så förflyttades jag på en tiondels sekund till underbara Cali. Jo, det är smakskillnad. Det är till och med smakskillnad mellan vingårdarna fick vi lära oss.

Må bäst!

11 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv