recept

PANNACOTTA MED PASSIONSFRUKTSTOPPING

 

En av mina favoritdesserter är pannacotta.

 

IMG_9028

Dels är den så bra eftersom den kan förberedas dagen innan och sen är den ju vansinnigt god också. Just denna kombo med passionsfruktstopping är riktigt bra. Här kommer receptet:

Pannacotta med passionsfruktstopping

4 portioner

Till själva pannacottan:

  • 4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde eller en mix av grädde och mjölk, men jag tycker att man ska ha riktiga grejer när man ändå håller på liksom).
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 tsk vaniljsocker (eller urskrapad vaniljstång)

Till toppingen:

  • 1 dl passionsfruktjuice (eller dryck)
  • 1 gelatinblad

Gör så här:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
  • Häll upp grädden och strösockret i en kastrull (om du använder vaniljstång och urskrap så har du i det nu, vaniljsockret får vänta) och låt koka upp på svag värme under omrörning. Passa noga så det inte bränner i botten.

IMG_8221

  • Dra kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret (om du använde det istället för stång).
  • Ta upp gelatinbladet ur vattnet och rör ner det i gräddblandningen.

 

IMG_8222

  • Häll upp en dl i varje portionsform (gärna genom en sil, klumpar från gelatinblad är inte kul!) och ställ in i kylen att stelna gärna över natten (det kanske tar 4-5 timmar för den att stelna).

 

IMG_8280 1

När pannacottan stelnat är det dags att göra toppingen.

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
  • Mät upp passionsfruktjuicen.
  • Ta upp det mjuka gelatinbladet och smält det i en kastull på svag värme eller kör 10 sekunder på full effekt i mikron.
  • Häll ner det smälta gelatinet i en fin stråle i juicen och rör noga.
  • Häll blandningen (gärna genom en sil) över den stelnade pannacottan
  • Ställ in att stelna ett par timmar i kylen.

 

IMG_9027

  • Garnera med passionsfruktkärnor, blåbär eller granatäppelkärnor och myntablad.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Julia Muller-Sandvik
    25 november, 2015 at 07:57

    Så vackra de blev också 😀 Yummie yummie för ögon och mun.

    • Reply
      Lena
      27 december, 2015 at 09:23

      Eller hur!

  • Reply
    AngelicasVärld
    25 november, 2015 at 10:02

    Men så smarrigt!!

    Å du vännen, jag har ju inte hunnit hänga här inne så jag har missat att säga GRATTIS – säger det nu istället! GRATTIS!
    KRAM

    • Reply
      Lena
      27 december, 2015 at 09:24

      Jättegott, sött och syrligt i en skön kombo!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.