en blogg för att utmana

PARMESANSNÄCKOR MED PESTO

 

Något gott tilltugg till champagnen sitter ju aldrig fel. De här snäckorna är som knark, som maken sa. Man vill bara ha mera och mera. De är rätt mäktiga så 2-3 stycken var till ett glas bubbel eller två känns lagom tycker jag. I alla fall om man ska äta en tre-rätters i princip direkt efter.

IMG_8851

Parmesansnäckor med pesto

14-16 stycken

  • 1 smördegsplatta (finns i frysdisken i butiken)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk pesto
  • 1 ägg

Gör så här:

  • Kavla ut den tinade smördegsplattan 50% till av sin storlek i lite mjöl.
  • Pensla med uppvispat ägg

 

IMG_8332 1

 

  • Riv parmesanosten
  • Rör ner peston i osten
  • Bred ut smeten på plattan ända ut i kanterna
  • Rulla ihop från kortsidan till en rulle.
  • (Stoppa in rullen i frysen, ifall du vill, och ta fram en timme innan gästerna kommer)

 

IMG_8241

  • Skär 0,5 cm breda bitar och lägg på bakpappersklädd plåt, ca 15-16 stycken på en rulle
  • Grädda i 200 gr i kanske 10 min. Håll noggrann koll så de inte bränns.

 

IMG_8848

Må bäst!

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv