PARMESANSNÄCKOR MED PESTO

 

Något gott tilltugg till champagnen sitter ju aldrig fel. De här snäckorna är som knark, som maken sa. Man vill bara ha mera och mera. De är rätt mäktiga så 2-3 stycken var till ett glas bubbel eller två känns lagom tycker jag. I alla fall om man ska äta en tre-rätters i princip direkt efter.

IMG_8851

Parmesansnäckor med pesto

14-16 stycken

  • 1 smördegsplatta (finns i frysdisken i butiken)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk pesto
  • 1 ägg

Gör så här:

  • Kavla ut den tinade smördegsplattan 50% till av sin storlek i lite mjöl.
  • Pensla med uppvispat ägg

 

IMG_8332 1

 

  • Riv parmesanosten
  • Rör ner peston i osten
  • Bred ut smeten på plattan ända ut i kanterna
  • Rulla ihop från kortsidan till en rulle.
  • (Stoppa in rullen i frysen, ifall du vill, och ta fram en timme innan gästerna kommer)

 

IMG_8241

  • Skär 0,5 cm breda bitar och lägg på bakpappersklädd plåt, ca 15-16 stycken på en rulle
  • Grädda i 200 gr i kanske 10 min. Håll noggrann koll så de inte bränns.

 

IMG_8848

Må bäst!

Det här inlägget postades i recept. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till PARMESANSNÄCKOR MED PESTO

  1. Ekenäsliv skriver:

    Mmm, så smarrigt!
    Ha en fin kväll!’Kram Anna

  2. Milla skriver:

    Gosh så gott! Man kan ju äta DRM som varmrätt, då kan man äta massor! Jag älskar parmesanost, tror det är gott med olivröra med! Och passar till glögg, ja allt! 😉 kram

  3. Pingback: NYÅRSAFTONSMIDDAG - Gott för själenGott för själen

  4. Pingback: NYTT FRÄSCHT ÅR - Gott för själenGott för själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *