Något gott tilltugg till champagnen sitter ju aldrig fel. De här snäckorna är som knark, som maken sa. Man vill bara ha mera och mera. De är rätt mäktiga så 2-3 stycken var till ett glas bubbel eller två känns lagom tycker jag. I alla fall om man ska äta en tre-rätters i princip direkt efter.
Parmesansnäckor med pesto
14-16 stycken
- 1 smördegsplatta (finns i frysdisken i butiken)
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk pesto
- 1 ägg
Gör så här:
- Kavla ut den tinade smördegsplattan 50% till av sin storlek i lite mjöl.
- Pensla med uppvispat ägg
- Riv parmesanosten
- Rör ner peston i osten
- Bred ut smeten på plattan ända ut i kanterna
- Rulla ihop från kortsidan till en rulle.
- (Stoppa in rullen i frysen, ifall du vill, och ta fram en timme innan gästerna kommer)
- Skär 0,5 cm breda bitar och lägg på bakpappersklädd plåt, ca 15-16 stycken på en rulle
- Grädda i 200 gr i kanske 10 min. Håll noggrann koll så de inte bränns.
Må bäst!
6 Comments
Ekenäsliv
24 november, 2015 at 03:48Mmm, så smarrigt!
Ha en fin kväll!’Kram Anna
Lena
27 december, 2015 at 09:22Jättegoda och beroendeframkallande!
Milla
24 november, 2015 at 10:50Gosh så gott! Man kan ju äta DRM som varmrätt, då kan man äta massor! Jag älskar parmesanost, tror det är gott med olivröra med! Och passar till glögg, ja allt! 😉 kram
Lena
27 december, 2015 at 09:23Galet gott!
NYÅRSAFTONSMIDDAG - Gott för själenGott för själen
1 januari, 2016 at 08:43[…] Vi startade med champagne (Pommery) och parmesansnäckor med pesto. […]
NYTT FRÄSCHT ÅR - Gott för själenGott för själen
2 januari, 2018 at 06:33[…] senare, jag börjar med att lägga ut min nyårsaftonskväll. Kvällen som startade med bubbel och Parmesansnäckor med pesto. Till just de här snäckorna är Prosecco bättre än […]