hälsa & friluftsliv

TRÄNING ÄR BRA FÖR ALLA

 

Träningsväskan packas numera ett par gånger i veckan.

 

IMG_2588 träningskläder x IMG_2589 träningskläder x

Träning är bra för alla, vill jag hävda. I någon form. Nu menar jag så klart inte de som är allvarligt sjuka och faktiskt inte kan eller bör träna. Men betydligt flera, även de som är sjuka på nåt sätt, kan träna. I nån form, som sagt. Det är bra för så mycket, men framför allt för välbefinnandet.

 

IMG_4603 x

I förrgår var mitt första pass någonsin med PT. Det var fler än jag på stället, men på nåt sätt är det aldrig trångt.

 

IMG_4601 x

Lite uppvärmning på löpbandet först, i lugnt tempo. Se körde vi igång. Kanon att få en kickstart med lite maskiner och lösa vikter. Han förklarade hur man skulle tänka och hur rörelsen skulle utföras. Känns så bra i kroppen! Men ni fattar pinsamt läge när man inser att man har 2-3 dagars skäggstubb under armarna och han visar att man ska ha armarna rakt upp på två övningar x 3! Det är bara att se ut som om det är snyggt med skäggstubb under armarna, hehe. (Nu pratar jag inte om de som väljer att aldrig raka sig. Man gör som man vill så klart. Jag pratar skäggstubbet!)

Jag är så glad att jag kan säga att jag är en person som tränar regelbundet. Det har jag typ alltid gjort. När jag var barn upp till mitten av tonåren så tränade jag dans, och i övrigt har jag löptränat, cyklat, simmat åkt längdskidor. Inget avancerat och inget organiserat, men ändå. Jag har mer eller mindre alltid tränat. Även som gravid, och då är det ju faktiskt ännu mera viktigt för att orka på ett vettigt sätt.

Det måste absolut inte vara gymträning, eller annat organiserat. Regelbundna promenader 2-3 gånger i veckan, så pass snabbt att du blir varm och lite andfådd, ger en hel del. Eller träning hemma. Det finns massor med enkla övningar  för golvet. Så, pepp pepp! Kom igen nu!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Villa Freja - träning och hälsa
  14 april, 2016 at 04:56

  Träning är så härligt för välbefinnandet och ger dessutom mersmak. Win-win.

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 06:02

   Ja, det är det som är det fiffiga. Det ger mersmak!

 • Reply
  AngelicasVärld
  14 april, 2016 at 07:21

  Men heja dig!!! Va duktig du är!
  KRAM

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 06:02

   Japp, heja mig 😉

 • Reply
  Kristin/onlyfemale
  14 april, 2016 at 08:37

  Vad duktig du är som tränar regelbundet. Jag försöker jag med, man mår verkligen bättre av att träna!

  Kram

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 06:03

   Visst gör man det. Man mår mycket bättre!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.