en blogg för att utmana

VINPROVNING MED TWIST PÅ SPRITMUSEET

 

Huvudaktiviteten för vår Stockholmstrip med våra vänner var en vinprovning på Spritmuseet. Ingen av oss hade direkt några förväntningar, men om vi nu hade det så blev de överträffade med råge. Och med en twist som sagt, men det tar vi på slutet.

 

IMG_2896 spritmuseet vinprovning x IMG_2895 spritmuseet vinprovning x

Med en vacker utsikt fick vi lära oss massor om smaker. Jag ska ge er ett tips. Sött mot sött blir mindre sött, salt mot salt blir mindre salt, surt mot surt blir mindre surt MEN beskt mot beskt blir dunderbeskt. Bra att tänka på.

 

IMG_2887 spritmuseet vinprovning x

De här tre fick vi prova. Det till höger var ett Orange-vin. En ny bekantskap för oss. Vitt vin som bas, där låter man skalet ligga kvar länge och oxidera så det får den orange’a färgen. Till skillnad från rosévin där man låter skalen ligga i bara några timmar för att få en svag rosa färg. Att orangevinet hade en väldigt speciell smak, var vi eniga om. En helt egen smak, men gott.

 

IMG_2888 spritmuseet vinprovning x

Alla tre vinerna var väldigt torra och syrliga. Men som vi nyss lärt oss, surt mot surt blir mindre surt. Att bara ta en liten strimlad bit syrad morot innan man drack räckte för att det sura och torra skulle försvinna.

 

 

IMG_2883 x

Och det där med twisten då? Jo, föreläsaren var transperson Nadja Karlsson (som tydligen varit med i Historieätarna). Första sekunderna måste jag erkänna att vi blev lite förvirrade. Det är ju inte var dag man har en transvestit i sin närhet. Hon levererade mycket kunskap med stort inslag av humor. Så kul! Och faktumet att hon var en man klädd i kvinnokläder nämndes aldrig. Och jag blev så glad för det. Jag föreställer mig att det kanske fanns behov för en tid sen att nämna det, liksom lite för att förklara sig eller ursäkta sig. (Japp, jag har fördomar som så många andra). Kul att det inte kommenterades!

 

IMG_2878 spritmuseet x

Heja Spritmuseet som gör transvestism till en icke-fråga, sätter kompetensen i fokus och ”vågar” gå utanför boxen! Jag blir så glad över att vi kommit så långt i Sverige!

 

IMG_2876 stockholmshelg x IMG_2877 stockholmshelg x IMG_2879 stockholmshelg x

Efter föreläsningen var vi ju tvungna att sitta en stund utanför och bara njuta av miljön! Vad vi gjorde före och efter provningen visar jag senare.

Må bäst!

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv