ÄNGSBLOMMOR

Tack snälla för all feedback jag fick på mitt inlägg i måndags. Det verkar helt klart vara så att jag plockat Rallarros. En av alla ängsblommor. Jag har trott att Rallarros och Lupiner är samma växt, men så är inte fallet tydligen. Jag fick några alternativa namn på samma blomma i kommentarer här och på FB. Nu när jag googlade hittade jag ännu flera. Denna blomma verkar ha många namn. Brudfackla, duntrav, kropp, mjölkört, praktduna, rallarros, rävrumpa, rävsvans, skogsbloss får jag fram.

 

Här är några andra vackra ängsblommor som jag fotat tidigare. Midsommarblomster, Smörblommor, Hundkex intill en lada. Så mycket svensk sommar i den här bilden.

 

Jag kan verkligen gå igång på en sån här miljö. Och med det menar jag i det här fallet att jag har totalt i fokus på här och nu och bara njuter. Andas, iakttar, lyssnar, känner. Full närvaro.

Må bäst!

Det här inlägget postades i hälsa & friluftsliv och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ÄNGSBLOMMOR

  1. FREEDOMtravel skriver:

    Det är så bra med alla läsare som man kan få hjälp av. När vi var i nationalparken i östra Polen skrev jag att marken var full av vitlök (eftersom guiden sa ”garlic”) men kloka läsare upplyste mig om att det var ramslök (”wild garlic”).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *