hälsa & friluftsliv

EN DAG I NATUREN

Gårdagen började inte i naturen. Den började med balkonghäng i nån timme. Det var soligt och skönt och jag behövde softa.

 

Efter lunch började det mulna på lite så jag packade ryggan, tog på mig outdoorkläder och kängor och drog iväg till Vånsjöåsen, Enköping.

 

Början av slingan går genom en naturreservat där de här kompisarna bor. De var så nyfikna och lekfulla.

 

Jag pausade med lite fika högst uppe på åsen med härlig utsikt.

 

Älskar kontrasten!

Älskar kontrasten!

Leden går förbi en vacker gammal lada. Älskar kontrasten mellan den slitna fasaden och den grönskande busken!

 

Det gäller att passa på att njuta av vackra öppna jordbrukslandskap. Snart är där bara svart jord.

 

Denna slinga är 8 km. När jag kom hem stoppade jag i mig lite mera mellis och tog sen en runda runt Dyarna. Det blev sammanlagt drygt 15 km med 7-8 kg packning. Jag vill vandringsträna lite för att se hur kroppen funkar. Hur mycket packning är rimligt och hur långa sträckor är lagom för just mig. Inte så att jag pressar mig själv på nåt sätt. Man vet aldrig, rätt som det är så dyker det upp nåt längre vandringsäventyr och då vill jag kunna säga ”japp, jag är på” och känna trygghet i att jag klarar det, eller ”näe, det blir för avancerat för mig” och känna mig trygg i det också.

Det sura är bara att jag efter gårdagens tur drog på mig en vätskefylld blåsa på hälen, trots dubbla strumpor och 20 år gamla, väl ingångna, kängor! En vän frågade om jag hade lust att gå med ut på en tur idag, men jag tvingades tacka nej 🙁

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  30 juli, 2017 at 06:52

  Åh vilka sköna bilder på kossorna! Alltså, jag ääälskar kor 🙂

  • Reply
   Lena
   30 juli, 2017 at 08:24

   Haha, ja visst var de söta! Och de var så roliga. Lekfulla och skuttade runt 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.