hälsa & friluftsliv

EN VANDRINGSSLINGA LÄNGS UPPLANDSLEDEN

Upplandsleden slingrar sig runt lite här och var runt Enköping, så det finns gott om vandringsleder. Jag föredrar att hitta en vandringsslinga. Alltså en slinga som går runt så man slipper krångla med buss, eller två bilar om man är flera.

 

En av de slingor som finns i mitt närområde är Vånsjöåsens naturreservat. I lördags var jag där för första gången. Då gick jag bara en kort bit och vände tillbaka. Det var så fint så jag kom tillbaka dagen efter, då det också var lite bättre väder.

 

Slingan börjar med att man går uppe på en ås med en massa vackra enar och inte så vackra koskits-högar 🙂 Man passerar nämligen igenom en kohage.

 

Man går genom högt gräs och sly.

 

Leden fortsätter en liten bit längs en grusgrop.

 

Strax därefter finns en liten rastplats med härlig utsikt över åkrar och lite mindre härlig utsikt över grusgropen 🙂 Här sitter jag och läser och varvar med att njuta av den härliga utsikten.

 

Så här blev den första bilden vid rastplatsen. Inte helt enkelt att ställa in kameran på en låg stubbe för att skjuta av med fjärrutlösare 🙂

 

Strax efter åsen och grusgropen går leden längs traktorvägar mellan skog och åker.

 

Och den går längs traktorvägar mellan två åkrar.

 

Och när lusten faller på så kan man idka lite utesex.

 

vandringsslinga längs upplandsleden

En vandringsslinga längs Upplandsleden

 

Så vackert med dessa öppna landskap. En frihetskänsla att vandra i sån här miljö, tycker jag.

När jag kom tillbaka till bilen visade min app att slingan var 8 km. Det var en riktigt trevlig runda som jag definitivt kommer att återvända till.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.