BILDBOMB FRÅN MANHATTAN

 

Jag och sönerna har haft en fantastisk vecka på Manhattan. Fullt upp från morgon till kväll. Här kommer en bildbomb.

 

Manhattan skyline i bakgrunden med vackra Brooklyn bridge i förgrunden tagen från Manhattan bridge.

 

Manhattan skyline kan man aldrig se sig mätt på!

 

Galet hysteriska Times square är ett måste. En aktivitet som är gratis och är en upplevelse att ha sett. Inget ställe man stannar länge på, om ni frågar mig.

 

Vi tog en promenad över Brooklyn bridge över till Brooklyn och Manhattan bridge tillbaka till Manhattan. Ett bra tips på billig aktivitet.

 

Vi hade biljetter till Hop-on-hop-off-turer. Däri ingick en Ferry tour runt Manhattan och ut till Frihetsgudinnan.

 

Vi besökte hangarfartyget Intrepid.

 

Typiska amerikanska fasader. Brown stone houses med trapporna man känner igen från så många filmer, högre hus med brandstegar och vackra 1800-talsfasader.

 

Ett annat givet besöksmål är Central Park.

 

När vi strosade i parken hörde vi plötsligt skön jazzmusik. När vi rundade en buske dök de här tre musikerna upp. Vi slog oss ner och njöt. En av mina topp tre på resan! Så nice stund!

 

Sköldpaddor vill också lyssna på jazz!

 

Vi besökte det gigantiska konstmuseet The Met och fick en cool utsikt över Central park.

 

Vi besökte förstås September 11 Memorial & Museum. Stämningsfullt!

 

Här utanför blev John Lennon skjuten. Yoko Ono bor fortfarande kvar.

 

Vi har lyckats hitta bra ställen att äta rätt okej mat, faktiskt. Brukar tycka att det är svårt i det här landet. Allt från enklare ställen, till lite bättre. Bland annat träffade vi grabbarnas kusin och hennes man (inte på detta stället dock 🙂 . Jättetrevlig kväll!

 

En annan topp tre för oss alla. En kvällstur upp i Rockefeller center, Top of the Rock! Så galet coolt! Film finns på Instagram (gottforsjalen).

 

Njuter av värmen och en kaffe i Central Park! Jodå, vi har tagit det lugnt också! Även om vi kommit upp i 25-40 km per dag. Grabbarna har varit ihärdiga och velat se mycket.

Det kommer såklart flera detaljerade inlägg om våra aktiviteter, en drink med en bloggvän på klassiskt ställe och lite om kostnader och tips. Våra första två dagar hittar du här. Och här finns 3 gratisaktiviteter beskrivna lite mera i detalj.

Må bäst!

Det här inlägget postades i resor - långa & korta och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till BILDBOMB FRÅN MANHATTAN

  1. FREEDOMtravel skriver:

    Kul att få se lite bilder! Har inte varit varken i den staden eller det landet faktiskt, men känner igen en del ändå förstås från mediernas värld 🙂

  2. Marie skriver:

    Underbara bilder! Känns som jag också har varit i New York fast jag inte har satt min fot där. Men vilja att åka dit finns. Mycket som jag skulle vilja se Frihetsgudinnan, 11 september museet, Central Park….samt att få uppleva dessa kvällar – se när hela staden lyser. Men jag gissar att New York är precis som Las Vegas en stad som aldrig sover. Ta för att du delar med dig. Nu ska jag kolla in din film på Instagram.
    Kram

  3. Pingback: FRÅN MANHATTANS LJUDVALL TILL TYSTNADEN I SKOGEN - Gott för själenGott för själen

  4. Pingback: 3 GRATISAKTIVITETER PÅ MANHATTAN - Gott för själenGott för själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *