recept

ÄGG- OCH ANSJOVISSALLAD MED PEPPARROT

I påskas gjorde vi en riktigt god ägg- och ansjovissallad med pepparrot. Och ännu godare var den dagen efter, då den fått gôtta till sig lite mera. Självklart kan man ju göra den även till Valborg, midsommarbuffén eller julbuffén eller vilket tillfälle som helst. Den var så god så jag måste dela med mig!

 

Ingredienser för 6-8 bufféportioner

6 ägg
1 burk (125 g) ansjovisfiléer
5 rädisor
300 g potatis kokt, kall
0,5 tsk havssalt

Pepparrotskräm:

2 dl crème fraiche
1 msk pepparrot, riven
1 scharlottenlök, hackas fint
1 msk ansjovisspad

Garnering:

Ärtskott eller dill
Ätliga blommor

Gör så här: 

  1. Koka äggen i åtta minuter. Låt de kallna i kallt vatten. Skala och grovhacka dem.
  2. Låt ansjovisen rinna av, men spara spadet.
  3. Ansa och skiva rädisorna tunt.
  4. Rör ihop alla ingredienser till pepparrotskrämen.
  5. Tärna potatisen och blanda ner den i crèmen. Krydda med salt och lägg potatissalladen på ett fat.
  6. Strö över de hackade äggen.
  7. Lägg på ansjovisfiléerna och ringa över 1 msk ansjovisspad.
  8. Garnera med ärtskott och ätliga blommor.

Jag har snott receptet rakt av härifrån. Det var så bra så jag ändrade faktiskt ingenting!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    PÅSKBUFFÈ MED EN TWIST - Gott för själen
    24 mars, 2019 at 09:30

    […] hade bland annat en påskskinka med lite speciell griljering, mimosasallad, ägg- och ansjovissallad, kavringsnittar med kräftröra, snittar med västerbottenskräm, tryffeläggröra med parmesan och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.