recept

BAKA PLOMMONKAKA BARA FÖR ATT

Det är extremt sällan jag bakar bara för att. Utan anledning. Det blir i princip bara då det vankas kalas eller nåt. Men igår hjälptes vi åt att baka plommonkaka. Bara för att.

baka plommonkaka

Vi fick en massa plommon av syrran då vi var där på kalas. De är rätt sura att äta rakt upp och ner så det fick bli en kaka.

Roligt att baka plommonkaka.

Vi hade en extremt lugn dag igår. Det var en evighet sen som vi inte hade något inplanerat eller behövde göra något i trädgården. Andreas åkte till Återbruket en vända och jag fixade med lite tvätt. I övrigt chillade vi bara.

Det var nästan dags för eftermiddagsfika när jag kom på att jag skulle göra en kaka. Eftersom det var så sent så hjälpte Andreas till. Han skar plommonen i bitar och mortlade kardemummakärnor medan jag vispade ihop smeten.

baka plommonkaka

Och han fick göra lättvispad ingefärsgrädde. Har du inte testat så är det ett hett tips att göra det. Så gott, tycker jag. Här är receptet på både plommonkaka och grädde.

baka plommonkaka

Andreas överraskade mig inte bara med frukost på sängen igår. Han kom också med förslaget att vi skulle åka till Härjarö för en liten vandringstur idag. Inte så svårt att gissa vad jag svarade på det! 🙂 Nu ska jag väcka tröttmössan så vi kan göra oss iordning och dra iväg.

Ha en fin söndag!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.