en blogg för att utmana

BÅTKRYSSNING GÖTEBORG – KIEL

 

Årets första resa blev en båtkryssning mellan Göteborg och Kiel. Vi hade en fantastisk tur med vädret…. åtminstone till en början…

 

Utresan från Göteborg

 

Båtkryssning Göteborg - Kiel

Båtkryssning Göteborg – Kiel

När vi kommit ombord och kastat in väskorna gick jag och A upp på däck för att jag skulle få fota lite. Vi fick en underbart vacker utresa från Göteborg.

 

 

Innan det var dags att gå ner till middagen stod vi där en lång stund och njöt av vårvärmen, solen och varandra. Så mysig stund!

 

Inloppet till Kiel

 

Efter en jättetrevlig middag med A’s familj, en god natts sömn och lite frukost ville jag fota inloppet till Kiel. Med viss besvikelse över den tjocka dimma som låg så sköt jag av några bilder.

 

Jag försökte som vanligt se det positivt så jag tänkte att det ju faktiskt blir rätt stämningsfulla bilder med dimma.

 

Under en sån här kryssning så får man knappt åtta timmar i land. Det var så mulet, regnet hängde i luften hela dagen och till sist släppte det från himlen. Som tur var så höll vi till mest i shoppinggallerior.

 

Vad måste man göra i Kiel?

 

Först måste man tydligen åka till Cittimarkt för att handla lite alkoholhaltiga drycker. Särskilt om man snart fyller 50… Just denna flaska på bilden köpte jag inte med hem. Jag hade lust bara för den roliga flaskan. men den kändes liiiite för dyr för att köpa bara för det. Däremot fick en jättefin annan romflaska följa med hem bara för att det var en fin inredningsdetalj. Att jag sen upptäckte, när jag googlade hemma, att den bland annat utsetts till världens bästa rom nåt år gjorde mig ju inte ledsen. Jag måste fota den senare så ni ska få se. Ni kommer att förstå att jag var tvungen. 🙂

 

När man shoppat flaskor en stund, måste man visst äta Bratwurst och dricka en öl. Och när man sen shoppat kläder en stund, så måste man tydligen gå på klassiska café Fiedler. Ett riktigt genuint konditori med klassiska, groteskt stora, tårtor. Jag kände nästan för att ta en tårtbit bara för att, men njae, man blev mätt bara av att titta på dem! Jag nöjde mig med en kaka till kaffet.

 

Sen shoppade vi lite till innan det var dags att äntra båten (sköt av en snabb bild i Göteborgs hamn). Hittade jag nåt att shoppa då? Jaaaa! Jag hittade (eller rättare sagt A hittade åt mig) en klänning till en viss 50-årsfest!!! Sååå skönt att sätta check på den! Jodå, så småningom ska ni nog få se den.

 

Båtkryssning Göteborg – Kiel

Är en båtkryssning Göteborg – Kiel något jag rekommenderar då? Ja visst är det det! En trevlig tur med några timmar i land, bra mat i a la cart-restaurangen och betydligt lugnare än Ålands-/Finlandskryssningarna. Nu hade vi ju otur med vädret, men jag kan tänka mig att Kiel är fint på våren och sommaren, då det grönskar och man kan sitta ute.

Må bäst!

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv