resor - långa & korta

UNIVERSAL STUDIOS

 

IMG_1290

Här kommer ett nerkok av 300 bilder från Universal Studios. En av resans höjdpunkter. Börjar med att säga att om du INTE vill läsa och se hur det kan gå till att göra film och tv-shower så får du stänga ner detta inlägg.

Trots att jag varit där förut så uppfylldes förväntningarna med lite gammalt och lite nytt. För resten av familjen var allt nytt.

 

IMG_1316 IMG_1314 IMG_1315

Detta är en fartfylld show från Waterworld (som Kevin Kostner var med i). Stuntmännen/kvinnan var riktigt duktiga och allt var så verkligt. Det brann, de slogs, de åkte vattenskoter, de föll i vattnet och berättade samtidigt en story. På sista bilden här ovanför syns ett flygplan som just skjutits ut från hustaket bakom och sedan brunnit. Jisses vad oväntat det var.

Vi hade köpt lite bättre biljetter (Front line pass) som gjorde att vi fick gå förbi alla köer, få reserverade platser på showerna och få lite bakom-kulisserna-snack. Helt klart värt det. Vi var så glada att vi kostade på det.

 

IMG_1331 2 Universal studios

På några attraktioner var det 3D-filmer där man fick låna snygga brillor, haha. Väldigt verkligt även det. Ja, filmerna alltså. När en drake spottade så fick man lite vattenstänk i ansiktet och när spindlar sprang förbi så kände man det på vaderna. Usch! Stolarna var rörliga och for hit och dit som en berg-och-dalbana. Så himla påkostat och verkligt!

IMG_1546 2 Universal studios

Animal actors var ytterligare en show vi var på. Här visade de en kattuggla. På showen visade de hur man gör för att få djuren att göra det man vill. Man fick bl a se då de skickade upp en örn framför en fläkt och en bluescreen bakom. Samtidigt visade de på en annan duk med annan bakgrund så det såg ut som att örnen flög i naturen. De visade också hundar, katter, duvor, en gås, en gris och marsvin bland annat. Fascinerande.

IMG_1574 2 Universal studios

Special effects var ytterligare en show vi var på. Showen leddes av denna man som berättade i början att han är skådis. På showen fick man bl a se en kille som hade en overall med nån form av reflexer på sig. På nåt sätt så kunde de direkt applicera hans rörelser på en skärm där han var animerad och såg ut som ett tecknat djur som gjorde hans rörelser.

Efter den showen fick vi med specialbiljetter sitta kvar och få ta del av lite till. När allt var slut säger dottern att hon ska gå fram och prata med honom och frågar om nån vill hänga med. Svisch så var hon och storebror där. Skådisen berättade, efter att dottern frågade, att han varit med i bl a CSI och Criminal Minds. Coolt! Och hon frågade också något filmtekniskt rykte och han sa att han också hört det och trodde att det stämde. De som känner henne förstår hur stort det här är att hon gick fram och ställde frågor. Oj vad hon förändrats!

IMG_1380 2 Universal studios

IMG_1407
IMG_1476

På Universal finns också ett litet turisttåg som man får åka. Under kanske en timme tar de en runt bland kulisser, studios och inspelningsplatser. Så himla kul. Man kan åka på en gata som är vilda-västern-miljö för att runt hörnet hamna i Little Italy och åker man lite till så hamnar man på en gata på Manhattan. På sista bilden här ovanför avslöjas en kuliss.

IMG_1441

Lite rekvisita från västern-filmer.

 

IMG_1338

Den här fasaden är välkänd har jag för mig, men minns inte från var.

 

IMG_1461

Och i denna lilla damm, mina vänner, är hajen inspelad i. Haha. Minns ni hur det såg i filmen, som att det var ett stort hav och var jätteläskigt. Ni ser hajfenan lite till vänster om båten. Jag hann inte få en bra bild då hajen kom upp med sina käftar.

IMG_1386 2 Universal studios IMG_1391 2 Universal studios

På ett ställe stannade tåget till och det började plötsligt ”regna”. Det rann vatten från takpannor och det forsade längs gatan och ut genom fönster. Också riktigt coolt att se. Det blir extra effektfullt då det är soligt ute.

IMG_1502

Grinschen och vänner bjöd på en liten show då tåget stannade till.

IMG_1510

 

Vid Bates Motel (utspelar sig före Hitchcock-filmen Psycho) fick man se hur mannen bär ut ett lik och lägger i bakluckan på bilen. Sen är han ju tvungen att mörda oss som såg… Han jagade oss med kniv…

IMG_1514

Och här har det varit världskrig!

IMG_1482

IMG_1486 2 Universal studios IMG_1485 2 Universal studios

Den här gatan känner säkert många igen. Detta är husen där Desperate housewives bor. Lite suddigt tyvärr.

IMG_1564

Solen dalade och det började bli riktigt kallt. Typ 3-4 grader och vi var rustade för sommarvärme.

IMG_1585 2 Universal studios IMG_1586 2 Universal studios

12 timmar senare hade vi hunnit se alla shower/attraktioner och vi tackar Universal Studios för en fantastisk dag!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ulrica
  3 januari, 2015 at 05:46

  WOW, vilken upplevelse!!!
  Där hade jag velat vara och strosa runt :).

  Kram

 • Reply
  ullis
  3 januari, 2015 at 09:14

  Gud va häftigt, hade också velat vara med 🙁 vad modig du var som åkte linbanan :):):) ……och Desperate Housewifes trodde jag var en gata på riktigt någonstans – nu blir jag besviken men ALLT är ju bara på film som man alltid säger och då är det väl så också 😉

  Welcome home änr en gång 😉
  Kram Ullis

  • Reply
   Lena
   3 januari, 2015 at 09:29

   Jag saaaa ju att man inte skulle läsa vidare om man inte ville veta 😉 😉

 • Reply
  Lisbeth
  4 januari, 2015 at 01:06

  Hejsan..hoppat runt lite…och hamnade här…har varit på G med dessa studios men ännu inte lyckats ta mig dit..så det finns kvar i min buketlist än..en dag så!! Men har prickat av en annan punkt i den där listan..just varit i Peru…delar just nu dessa dagar på min blogg…en underbar resa! // Lisbeth

 • Reply
  Fru Sederblad
  4 januari, 2015 at 09:43

  Åh, vilken resa ni gjort!!!

 • Reply
  VAD FÅR MAN INTE MISSA I CALIFORNIA, DEL 3 - Gott för själenGott för själen
  14 september, 2017 at 05:01

  […] Universal Studios är verkligen ett måste ifall man har möjlighet. Jag har varit där två gånger och åker gärna dit igen. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.