resor - långa & korta

VAD FÅR MAN INTE MISSA I CALIFORNIA, DEL 3

Efter ett antal resor till California så har jag onekligen lite tips och får ofta frågan om must-do’s. Jag påbörjade för nåt år sen en serie med inlägg om tips, men sen kom det av sig lite. Men här kommer nu äntligen del 3, som handlar om Universal Studios, Santa Monica och Hollywood.

I slutet av detta inlägg länkar jag till de tidigare delarna som handlar om San Fransisco, roadtrip längs Pacific High way one, det galet häftiga Hearst Castle och den överraskande fina staden Santa Barbara.

Nu kommer fortsättningen.

Universal Studios

 

En av de absoluta måstena i Los Angeles-området, om ni frågar mig.

En av de absoluta måstena i Los Angeles-området, om ni frågar mig.

Universal Studios är verkligen ett måste ifall man har möjlighet. Jag har varit där två gånger och åker gärna dit igen.

Vi hade Front Line Pass. Det är helt klart värt att kosta på lite extra för att få gå före i köer, få lite bakom-kulisserna-berättelser och få förtur till shower.

 

Ett turisttåg tar en runt bland en massa olika kulisser där det var en del effekter. Här har t ex ett plan kraschat in i ett villaområde.

 

Jag är ledsen att avslöja det, men i den här lilla dammen spelades hajen in!

 

Ni som sett Desperate Housewifes kanske känner igen er.

 

 

Den tidigare lite försiktiga dottern hade efter en termins studier i USA plötsligt blivit modigare än modigast. Efter en show gick hon (och sonen) fram till han som ledde showen, tidigare skådis i CSI och Criminal Minds, och pratade film. Eftersom hon pluggade filmproduktion så hade de mycket att diskutera.

Att få inblick i filmvärlden är hur kul som helst. Vi tillbringade 12 timmar där inne.

 

Santa Monica

 

Så här soligt och varmt var det på juldagen 2014 då vi kom till Hotel California. Här kan du läsa om då vi var i Santa Monica . Jag har alltid älskat Eagles låt som skrevs på just detta hotell, så det var givet att vi skulle bo här. Man kan ju minst sagt säga att de lever på sitt namn. Det var inte nån höjdare precis. Inte ett ställe jag åker tillbaka till.

 

Lite kul är det att berömda Route 66 slutar på piren i Santa Monica.

 

Full action på piren i den lilla surfarstaden en annandag jul.

Santa Monica är en gullig liten stad med en jäääättelång beach. Kan bara föreställa mig vilken aktivitet det är där på våren och sommaren när det var rätt mycket action kring jul, då vi var där. Så, helt klart värt ett stopp. Jag vet dock inte om jag skulle välja att stanna längre än en dag nästa gång.

 

Jamen om man ändå är i Los Angeles-krokarna så måste man ju åka till Hollywood och Beverly Hills. Här är från vårt besök där.

 

Är man där och har möjlighet så ska man åka en så kallad Startour, eller nördbuss som jag kallar det. Lite kul är det ju ändå att se familjen Hiltons, Elvis, Kardashian/West’s, Julia Roberts och Hugh Hefners nuvarande eller tidigare hem.

Så, Universal Studios, Santa Monica och en Startour i Hollywood är mina must do’s kring Los Angeles.

Här kan ni läsa del 1 och här är del 2. Nu hoppas jag att det inte dröjer riktigt lika länge till nästa tips-inlägg. Japp, flera måste-göra-tips har jag.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.