resor - långa & korta

VAD FÅR MAN INTE MISSA I CALIFORNIA, DEL 1

 

Jag får en del frågor kring USA. Vad finns det för must-do’s? Så jag tänkte att jag gör ett inlägg om det. Du kan också läsa om våra senaste resor i kategorin Resor här till höger. Jag har varit ett antal gånger i det där landet i väster och på ett antal platser, men det här inlägget får handla mest om California. Det kommer att bli mycket text, även om jag delat det i två delar. Är ni med?

 

IMG_4836

Först. Ett tips, köp med några energy bars, nötter eller liknande hemifrån och köp nån juice på Arlanda efter säkerhetskontrollen. Det är guld värt då man vaknar typ 3 på morgonen p g a tidsomställningen och är tokhungrig innan frukostserveringarna öppnat.

 

IMG_1882

Vi börjar i San Fransisco. Eftersom jag varit där tidigare så lät jag maken välja hur många hotellnätter vi skulle boka. Det räcker med två, sa han. Jag trodde han skulle uppleva det som stressigt, men han fick ju välja. Vi landade på eftermiddagen. Redan första dagen sa han att ”här skulle man ju kunna stanna länge”.

 

IMG_3891

Alcatraz

IMG_3931 IMG_3912

Alcatraz hade jag aldrig varit på förut. Det var helt klart värt ett besök. Det kan du läsa om här. Det är starkt att rekommendera att köpa biljetter innan. Eftersom det är ett väldigt populärt turistmål så är det inte alls säkert att man får plats annars. Man bokar ett klockslag och måste se till att vara där i god tid innan för att hinna ombord på ”sitt klockslag”. Sen får man gå runt i princip hur länge man vill. Ingen servering finns där ute, men man kan ha matsäck med sig och äta vid fika-bord ifall man vill. Man får hörselsnäckor med en guidad tur. Mycket intressant att höra intervjuer med vakter och brottslingar som varit där.

 

IMG_3710 IMG_3799

Att åka Trolley (de gamla spårvagnarna) är en kul upplevelse.

 

IMG_3777 IMG_3838 IMG_3778

Farmers Market hade vi hört mycket om. Vi föreställde oss ett gigantsikt ”Hötorgshallen”, men nä. Inget ställe att åka en omväg för.

 

IMG_3744

Golden Gate Bridge

IMG_3736

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge är ju också lite kul att ha åkt över en gång. I bägge ändar finns också view points där man trängs med andra turister för att ta de perfekta bilderna med bron i bakgrunden.

 

IMG_4034 IMG_4017 IMG_4023

Monterey är en trevlig stad. Mellan Monterey och Carmel går ”17 mile drive”. En väg som just är 17 miles (1 mile är c:a 1,6 km) och följer udden och tar en förbi de mest fantastiska miljöerna. Ett antal golfbanor ligger på rad.

 

IMG_1876 IMG_4147

Där ligger bl a världsberömda Pebble Beach där vakter med vita handskar håller upp dörren åt en. Jodå, man får gå in med turistkläder och kamera på magen 😉 . Det går att åka en kortare väg också, men det är helt klart värt att åka runt!

 

IMG_1911 IMG_4177

Carmel by the see, typ en stadsdel av Carmel, är en riktigt söt pepparkaksstad. Värt att åtminstone stanna till i och strosa runt ett tag.

Här kan du läsa del 2. Den vill du inte missa!

Må bäst!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Anneli
  2 november, 2015 at 07:09

  Hej,

  Monterey och speciellt Pacific Grove är favoriter. Jag bodde i Pacific Grove på Ocean View Blvd. från 1993 till 1995 och besökte ofta både Carmel och Pebble Beach. Jag älskar alla små gulliga restauranger, fik, och söta små butiker. Bra för själen!

  Ha en fin dag!

  Kram, Anneli

  • Reply
   Lena
   3 november, 2015 at 06:08

   Låter som en fantastisk boendemiljö! Just Pacific Grove vet jag inte riktigt var den ligger, men vad som helst där i kring är ju vackert! 🙂

 • Reply
  AngelicasVärld
  2 november, 2015 at 07:58

  Vilka toppen tips å vilka härliga bilder!

  • Reply
   Lena
   3 november, 2015 at 06:07

   Ja, bilderna kan jag titta på om och om igen!

 • Reply
  Adela
  2 november, 2015 at 08:35

  Jag vill åka NUUUU när jag ser ditt inlägg! Vilken resa och vilka bra tips för dem som ska iväg! Love it!

  Kramar
  Adela

  • Reply
   Lena
   3 november, 2015 at 06:07

   Älskar att resa och särskilt i Cali!

 • Reply
  Maria
  2 november, 2015 at 09:43

  Roligt med reseskildringar. Läser gärna dina.
  Kram
  Maria

  • Reply
   Lena
   3 november, 2015 at 06:06

   Kul att du gärna läser mina reseskildringar!

 • Reply
  Milla
  3 november, 2015 at 07:51

  Åh ja dessa ställen! Åker så gärna tillbaka till San Fran, och skulle vilja göra om Highway 1 igen och stanna mer och längre på olika ställen. Får se om det blir nångång, men man vill ju se så många ställen…. Vi bodde en natt i Carmel, hade nog tur att hitta ett hotellrum, och det var ju så fantastiskt mysigt där! kram

  • Reply
   Lena
   3 november, 2015 at 09:28

   Man vill tillbaka igen och igen och igen!

 • Reply
  VAD FÅR MAN INTE MISSA I CALIFORNIA, DEL 2 | Gott för själen
  10 november, 2015 at 06:32

  […] är dags att presentera fortsättningen på vad man inte får missa i California. Här kan du läsa del 1. Många av er har ju redan sett bilderna, men de kanske tål att ses igen (eller så får ni […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.